Bakgereedschap
- Springvorm
- Kommen
Voorbereiding voor breekbrood
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
- Verwarm de melk een beetje in een pannetje.
- Los de gist met de suiker op in de melk.
- Voeg de bloem en het zout toe.
- Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
- Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe.
- Kneed door tot een soepel breekbrooddeeg.
- Kneed de kaas erdoor.
- Laat 10 minuten rusten.
- Hak de kruiden.
- Pel en hak de knoflook.
- Voeg de olie en het zout toe.
- Meng alles goed door.
- Maak een lange rol van het deeg.
- Snij het in ongeveer 30 kleine stukjes.
- Bol elk stukje op.
- Dip de bolletjes deeg in de olie.
- Leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm.
- Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
- Bak het breekbrood in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Opbollen, hoe moet dat ook alweer?
Robèrt legt het stap-voor-stap uit
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.