E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Breekbrood met Italiaanse kruiden

Heerlijk breekbrood met een dip van Italiaanse kruidenolie. Deel 'm met je vrienden tijdens de borrel!

Nicole

Recept van
Nicole

Brood
(139) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 320 gram volle melk
  • 25 gram verse bakkersgist
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 110 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm
  • Kommen

Voorbereiding voor breekbrood

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk een beetje in een pannetje.
  • Los de gist met de suiker op in de melk.
  • Voeg de bloem en het zout toe.
  • Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
  • Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe.
  • Kneed door tot een soepel breekbrooddeeg.
  • Kneed de kaas erdoor.
  • Laat 10 minuten rusten.
  • Hak de kruiden.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Voeg de olie en het zout toe.
  • Meng alles goed door.
  • Maak een lange rol van het deeg.
  • Snij het in ongeveer 30 kleine stukjes.
  • Bol elk stukje op.
  • Dip de bolletjes deeg in de olie.
  • Leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm.
  • Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
  • Bak het breekbrood in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Opbollen, hoe moet dat ook alweer?

Robèrt legt het stap-voor-stap uit

 

Meer weten over brood?

Volg het broodcollege van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.