Karamel zeezout fudge
Goedemiddag,
De fudge wordt bij mij niet harder. De suikerthermometer hou ik in het mengsel en niet op de bodem van de pan. Ik koel 5 minuten in een bak in koud water. Ook roer ik met de mixer en later als het mengsel iets dikker wordt met de garde. Dit doe ik ongeveer 25 minuten en nog wordt het mengsel niet veel dikker. Na 3 uur in de koelkast is het nog erg plakkerig en moeizaam te snijden.
Wat doe ik verkeerd en wat kan ik verbeteren. Het mij zo'n heerlijk recept want de smaak is erg goed.
Hoi,
Wat vervelend dat je fudge niet goed is opgesteven. Fudge kan soms een uitdaging zijn, want er zijn veel verschillende dingen die het bakproces kunnen beïnvloeden. Vaak heeft het te maken met de temperatuur of het inkoken. Het is belangrijk dat de fudge een temperatuur van 116 graden bereikt, zodat de suiker heet genoeg is en de fudge zal opstijven in de koelkast. Ook is het belangrijk om het mengsel lang genoeg te laten inkoken.
Daarnaast zeg je dat je het mengsel koelt in een bak met koud water, maar dit is niet nodig. Giet het mengsel in een hittebestendige kom, laat het 5 minuten afkoelen en start daarna met mixen. Dit kan soms iets langer duren dan 5 tot 10 minuten.
Ik hoop dat de fudge, met deze tips, wel opstijft. Veel bakplezier!
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren