Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
Miek
Miek

Karamel zeezout fudge

Goedemiddag, De fudge wordt bij mij niet harder. De suikerthermometer hou ik in het mengsel en niet op de bodem van de pan. Ik koel 5 minuten in een bak in koud water. Ook roer ik met de mixer en later als het mengsel iets dikker wordt met de garde. Dit doe ik ongeveer 25 minuten en nog wordt het mengsel niet veel dikker. Na 3 uur in de koelkast is het nog erg plakkerig en moeizaam te snijden. Wat doe ik verkeerd en wat kan ik verbeteren. Het mij zo'n heerlijk recept want de smaak is erg goed.
Hoi, Wat vervelend dat je fudge niet goed is opgesteven. Fudge kan soms een uitdaging zijn, want er zijn veel verschillende dingen die het bakproces kunnen beïnvloeden. Vaak heeft het te maken met de temperatuur of het inkoken. Het is belangrijk dat de fudge een temperatuur van 116 graden bereikt, zodat de suiker heet genoeg is en de fudge zal opstijven in de koelkast. Ook is het belangrijk om het mengsel lang genoeg te laten inkoken. Daarnaast zeg je dat je het mengsel koelt in een bak met koud water, maar dit is niet nodig. Giet het mengsel in een hittebestendige kom, laat het 5 minuten afkoelen en start daarna met mixen. Dit kan soms iets langer duren dan 5 tot 10 minuten. Ik hoop dat de fudge, met deze tips, wel opstijft. Veel bakplezier!
Samy1977
Samy1977

Welke soort gist?

In het recept worstenbroodjes van Robèrt staat dat je 25 gram gist moet gebruiken. Wat voor soort gist is dit? Vers, gedroogd of instant? Zelf gebruik ik instant gist en heb daarom maar 8 gram gebruikt en vraag me nu af of dat wel goed is.
Hoi, In dit recept gebruikt Robèrt 25 gram verse gist. De verhouding tussen verse en gedroogde gist is 1 op 3: 1 gram gedroogd gist (of instant gist) vervangt 3 gram verse gist. Dus als je 8 gram instant gist gebruikt, zouden de worstenbroodjes ook perfect moeten lukken. Veel bakplezier!
Pugliese
Pugliese

Pinsa Romana

Goedemiddag, ik heb eigenlijk geen vraag maar een opmerking over de tekst die gebruikt is. Het verhaal over de Romeinen is complete onzin maar wel fantastische marketing. Ik weet dit omdat ik meerdere malen de uitvinder van de Pinsa Romana heb ontmoet en hem hiernaar gevraagd heb, daarnaast importeer ik zelf de Pinsa dus ik moet het e.e.a. daarover weten. De bereiding van de Pinsa gaat anders dan in dit stukje geschreven wordt. De combinatie van 80% koud water, de geheime verdeling van doppio zero, soja, rijstmeel, biergist, olijfolie en de rijstijd van 72 uur zorgen voor een deeg dat vegan, luchtig en krokant is met als resultaat een Pinsa met zo'n 50% minder suikers, koolhydraten en calorieën. De bodem wordt voordat het in de oven gaat op de rand besprenkelt met olijfolie, dit om de randen niet te laten uitdrogen tijdens het afbakken en eventueel belegd maar nooit met vleeswaren vooraf. Dit is een no go in Italië want het droogt de vleeswaren uit. De echte Pinsa gaat 3 minuten in een oven op 300 graden. Mijn advies is bij een oven op minder dan 300 graden, brood bruin is klaar. De Pinsa's die tegenwoordig aangeboden worden in de supermarkten of door brood bedrijven halen het niet bij de originele versie puur en alleen om het feit dat zij de geheime formule niet weten en ook toevoegingen aan het deeg doen die nu weer niet zo "healthy" zijn en in mijn verwende ogen ook echt niet lekker. Op Youtube laat Marco Montuori zien hoe je met de Pinsa omgaat, van hem heb ik het geleerd. https://www.youtube.com/watch?v=TSaWN0lYPEI . Op de wijze blijven de toppings gezond en smaakvol. Naast deze Pinsa is er ook de glutenvrije variant, een zeer smakelijk alternatief voor diegene met glutenintolerantie. Met een vriendelijke groet, Marco Luisini
Beste Marco, Bedankt voor dit complete verhaal over de Pinsa! We hebben het artikel aangepast. Groet, Team Heel Holland Bakt
ludo.oomkes@gmail.com
ludo.oomkes@gmail.com

Welke machine voor kneden?

Mijn keukenmachine is niet goed in kneden, dus ben ik op zoek naar een andere. Maar welke is de beste keus? Als je van kleine tot grote porties wilt kneden. Heeft iemand advies voor mij?
Beste bakker, helaas mogen wij vanwege restricties van het Commissariaat voor de Media geen reclame voor producten maken. Je kunt het beste advies vragen bij een goede kookwinkel waar ze dit soort apparatuur verkopen. Veel bakplezier!
Carlal
Carlal

appelkruimelvlaai

Goedemorgen, ik wilde van het recept van de appelkruimelvlaai eens uitproberen, maar ik kom er niet helemaal uit. In de bereidingswijze staat: "Doe 220 gram bloem, 10 gram kristalsuiker, gist en een snufje zout in een kom en meng dit goed door." Er wordt dus gesproken over gist, maar dit ingrediënt staat niet vermeld in de ingrediëntenlijst en er staat dus ook niet vermeld hoeveel gist er gebruikt moet worden. Kunnen jullie het aanpassen op de website of me doorgeven hoeveel gist er gebruikt moet worden? Alvast bedankt en nog een fijne dag, Carla Lammertink
Goedemiddag Carla, Bedankt voor de reactie. Voor dit recept heb je 5,5 gram gedroogd gist nodig in de vlaaibodem. De hoeveelheid staat inmiddels ook in het recept vermeld. Succes en veel bakplezier! Groet, Team Heel Holland Bakt
ajin
ajin

Granola

Kun je granola ook zonder honing of agavesiroop maken? Of als zoetstof moet, ook met palmbloesemsuiker?
Honing en agavesiroop zorgen ervoor dat de havermoutvlokken aan elkaar gaan plakken en er chucks ontstaan. Als je geen suiker of suikervervangers wil gebruiken, kan je dit effect ook creëren met gesmolten kokosolie. Laat de zonnebloemolie, honing en agavesiroop weg en voeg 4-5 eetlepels kokosolie toe aan het recept. Veel bakplezier!
carona
carona

Bastognekoekjes

Helaas heb ik sinds 10 jaar de diagnose coeliakie. Ik heb in de loop van de tijd geleerd er mee leren leven. En ook veel geleerd van mijn eigen(mis)baksels. Maar eentje lukt maar niet. En dat is mijn lievelings koekje het bastognekoekje. Die mis ik het meest van allemaal. Ik heb menig recept van internet geprobeert, her en der aangepast en opnieuw geprobeert. Adviezen van anderen opgevolgd. Maar het smaakt gewoon niet naar DAT lekkere koekjes. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen. Groetjes Carona
Hoi Carona, wat vervelend dat je de smaak van het bastognekoekje niet weet te evenaren. Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar een alternatief bij een dieet of allergie. Helaas zijn wij geen expert op het gebied van glutenvrij bakken, dat is echt een vak apart. Via de bekende zoekmachines komen wij wel glutenvrije kandijkoeken tegen, maar die heb je vast al geprobeerd. Verder blijft het voor ons als echte thuisbakkers altijd een kwestie van blijven proberen... we wensen je veel succes! En we horen het graag wanneer je tóch een geschikt recept vindt!
Marenne
Marenne

Altijd proeven?

Beste, Zijn er in een van alle seizoenen wel eens opdrachten geweest waar er niet geproefd werd door de jury? Voor een weddenschap met als prijs iets heel lekkers zou ik dit graag weten. Ik heb geprobeerd oude afleveringen terug te kijken maar dat gaat helaas niet, dus ik hoor het graag van jullie! Alvast ontzettend bedankt en vriendelijke groetjes, Marenne
Hoi Marenne, wat een lekkere weddenschap. Ja er zijn soms (gedeeltes) van technische opdrachten die de jury niet proeft. Bijvoorbeeld de choco-nhaan in de finale van seizoen 10. We hopen dat je de weddenschap wint!
Alda
Alda

amandelcitroen koekjes gluten vrij

Beste team Holland Bak. Ik heb de volgende vraag ik dacht gister ik maak voor mijn kleindochter wat lekkere koekjes, want ze moet sins kort glutenvrij eten. Maar ik had de koekjes volgens recept gemaakt. Maar ze waren zo droog en zonder smaak. Wat is er mis gegaan vraag ik mij af? Ik had alleen niet de glutenvrije havermout gemalen want ik had nog glutenvrije havermeel. Gaat er in deze koekjes geen bakpoeder dat stond er dus niet bij. Graag hoor ik van jullie. Met vriendelijke groet, Alda Boudewijn
Beste Alda, bedankt voor je bericht. Wij hebben eerder geen klachten over deze koekjes ontvangen maar we zullen het voor je uitzoeken! Hartelijke groet
Abi
Abi

Gouden bruidstaart Aruna

Beste, Wanneer en waarvoor moet je de Swiss botercrème gebruiken? Het staat namelijk niet in het recept beschreven. Ook staat in het recept van de pistachebiscuit dat je 2x dezelfde bakblik van 30 cm moet afbakken. Volgens mij moeten dat de 20 en 30 cm zijn. Groetjes Abi
De Swiss meringue botercrème gebruik je om de taarten mee af te smeren en de 'gewone' botercrème gebruik je voor het vullen van de taarten. Het klopt inderdaad dat de pistachebiscuits afgebakken moeten worden in een bakblik van 20 centimeter en een bakblik van 30 centimeter, we gaan dit aanpassen in het recept. Veel bakplezier!
HHB
HHB

Bakjes voor Huzarensalade

Met Pasen wil ik de familie graag verassen met huzarensalade in bakjes. Ik heb de bakjes geprobeerd te maken maar ze komen niet los van het wafelijzer. Kunnen jullie me tips geven waarmee dat wel kan? Is het de bedoeling dat de bakjes in het vet blijven drijven of dat ze helemaal ondergaan. in het frituurvet? Is 5 minuten in het vet voldoende?
Dit is best een lastig klusje, ook de bakkers in de tent liepen hier tegenaan. Bekijk de bakvideo van Robèrt hoe je dit het beste kunt aanpakken. Of maak de bakjes in de oven zoals ook in het recept staat! Dat is net wat makkelijker.
Charlottesmith1970
Charlottesmith1970

Sinaasappelpuree

In de chique soezen van Tim zit sinaasappel puree. Hoe maak ik dat?
Pel de sinaasappels, kook ze voor 60 minuten in warm water, verwijder de pitjes en maal de sinaasappel fijn in een blender. Laat de sinaasappelpuree goed afkoelen voordat je het gaat gebruiken. Veel bakplezier!