Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
monique-lamain
monique-lamain

Oven temperatuur.

Hoi, ik heb een kookboek uit 1915. Voor mij nieuw, maar op leeftijd. Nu staat daar bij voorbeeld in bak in een oven op matige temperatuur of bak in een hete oven. Aan welke temperatuur moet ik denken bij matig of heet? Er staat een recept in van ontbijtkoek, dat moet op een matige temperatuur. Een cake moet in een hete oven. Ik heb een hetelucht oven en een cake doe ik normaal op 150 graden. Maar wat is dan matig warm?
Wat leuk dat je een kookboek uit 1915 hebt! Vroeger werkten ovens zonder nauwkeurige thermostaten, dus termen als "matig" en "heet" waren relatief. Hier is een grove omrekening: Lauwe oven: 120-140°C Matige oven: 160-180°C Warme oven: 180-200°C Hete oven: 200-220°C Zeer hete oven: 230°C of hoger Omdat je ontbijtkoek op een matige temperatuur gebakken moet worden, zou ik in jouw heteluchtoven zo'n 140-160°C aanhouden, omdat heteluchtovens meestal heter bakken dan conventionele ovens. Voor de cake, als het boek een hete oven voorschrijft, en je normaal 150°C gebruikt voor cake in een heteluchtoven, dan zat een hete oven vroeger waarschijnlijk rond 190-200°C. Maar als jouw methode werkt, zou ik daar niet aan sleutelen. Veel succes en bakplezier gewenst! We zijn natuurlijk benieuwd naar het eindresultaat.
Assie1955
Assie1955

Walnotenpesto

In het recept voor de walnotenpesto staat 100gr basilicum.Klopt dat wel.Lijkt mij erg veel namelijk.
Bedankt voor je reactie, dit moet inderdaad 10 gram zijn. We hebben het aangepast in het recept!
BakkerMarieke
BakkerMarieke

Bakboeken

Is er na Enzo zijn vegan bakboek. Ook nog andere bakboek verschenen van winnaars? Zoals Mercedes, Aruna en Elize?
Beste Marieke, we hebben het even nagevraagd! Van andere winnaars zijn er geen bakboeken beschikbaar. Fijne dag!
Rudolf
Rudolf

Monchoutaart

Hoe voorkom je dat de Monchoutaart inzakt of uitloopt, ondanks dat je het recept hebt gevolgd.
Beste Rudolf, goed dat je dit vraagt! Een paar tips bij het maken van Mounchoutaart; gebruik het liefst volle slagroom, en klop hem helemaal stijf voordat je hem mengt met de monchou. Klopt de monchou eerst luchtig voordat je suiker en slagroom toevoegt. Gebruik voor de bodem bij voorkeur bastogne of digestive koekjes en gebruik voldoende gesmolten boter, druk de bodem goed aan. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voordat je hem aansnijdt, het liefst een hele nacht. Veel bakplezier!
koert klerk
koert klerk

Deelname

Waar moet ik rekening mee houden qua opname dagen als deelnemer aan HHB
Beste Koert, per uitzending zijn er 2 opnamedagen. In totaal dus 8 x 2 = 16 opnamedagen. Natuurlijk is dat afhankelijk van hoe lang je als kandidaat in de tent bent. Heb je specifieke vragen, dan kun je die stellen aan Blue Circle: https://bluecirclecasting.nl/contact.
bakkerrikkie
bakkerrikkie

Conventioneel of hetelucht?

Ik blijf het altijd gokken vinden als het niet in het recept staat; op welke stand zet ik mijn oven? Hebben jullie een tip of ezelsbruggetje? Heel veel dank voor jullie hulp!
Hoi, De oventemperatuur in onze recepten is (vaak) op basis van boven- en onderwarmte. Veel bakplezier! 🧡
heelamsterdambakt
heelamsterdambakt

Oven temperatuur recepten Robèrt

Hoi! Is de oventemperatuur in de recepten van Robèrt op basis van hetelucht of boven/onderwarmte?
Hoi, De oventemperatuur in de recepten van Robèrt is op basis van boven- en onderwarmte. Veel bakplezier! 🧡
karlijnboogers
karlijnboogers

Bloopers

Zijn er ergens bloopers te vinden van dit seizoen? :D
Hoi, Dit seizoen zijn er vast weer de nodige bloopers gemaakt, maar of daar een video van komt weten wij nog niet zeker. Houd onze website en socials goed in de gaten, want daar delen we het meteen als er iets leuks verschijnt! 🧡
casper1993
casper1993

Wat is het verschil tussen een Kano en een slof?

Goededag, Ik ben echt nog een leek op het gebied van bakken, nu zag ik net heel Holland bakt en er werden slofjes gebakken , het deed mij een beetje denken aan de Kano kan iemand mij het verschil zeggen ? Groeten, Casper
Hoi Casper. Goede vraag! Het verschil tussen een slof en een kano zit voornamelijk in de uitstraling. Een kano is dicht, waardoor het amandelspijs niet zichtbaar is, terwijl een slof open is en het amandelspijs juist goed te zien is. Daarnaast wordt een slof vaak gebruikt als bodem voor een taart, die vervolgens wordt gevuld met bijvoorbeeld banketbakkersroom en vers fruit. Veel bakplezier! 🧡
Delangesandra
Delangesandra

Party popper met afstandsbediening

Het is niet zozeer een bakvraag, maar kunt u mij vertellen waar ik die leuke confetti buisjes met afstandsbediening kan vinden? Elise heeft die gebruikt in haar pakjestaart. Dat is wel een leuk effect met de feestdagen. Hartelijke groet, Sandra
Hoi Sandra, Helaas mogen wij vanwege restricties van het Commissariaat voor de Media geen reclame voor producten maken. Je kunt het beste even googelen. Veel bakplezier! 🧡
knoet
knoet

Weggooien…..

Goedenavond, Er blijven nogal wat taarten over, die de kandidaten maken. Wat gebeurt er met de restanten?
Hoi, Er zit teveel liefde in de baksels van de kandidaten om deze te verspillen. Ze worden dus nooit weggegooid. Na afloop van de opnames is iedereen nieuwsgierig en wordt er door de kandidaten, cameramensen, crew en andere medewerkers uitgebreid geproefd. Als er dan nog iets overblijft, nemen de kandidaten dit mee naar huis.
KBOver
KBOver

Waar kan ik vorige seizoenen HHB bekijken

Hallo HHB Team, Ik zie op deze website keurig alle afleveringen van HHB van alle seizoenen online staan. Als ik echter op vorige seizoenen klink wordt ik doorgestuurd naar NPO Plus (waar ik een abonnement op heb). Daar kan ik echter enkel kiezen voor seizoen 2024. Is er een manier om vorige seizoenen te bekijken? Als dit niet de plek is voor deze vraag laat me weten waar ik deze kan indienen. Vriendelijke Groeten, Klaas Bernd
Helaas is het niet mogelijk om eerdere seizoenen terug te kijken. Dit heeft te maken met de uitzendrechten. Fijne dag!