E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vorstelijk

Heel Holland Bakt

Het is koud in de tent, ijskoud! Koning Winter komt eraan en de vorst zit aan de grond. Maar dat niet alleen. Onze prinses Beatrix wordt 31 januari 83 jaar. Daarom was het thema van deze week snel gevonden: Vorstelijk!

Om de boel een beetje op te warmen, gaat André op zoek naar heaters, dekens en maakt hij warme erwtensoep. Ondertussen beginnen de bakkers het bakweekend met een Pain Couronne; een broodkroon. Hij moet goed gevuld zijn en mooi gedecoreerd worden. Daarvoor krijgen ze 2 uur en een kwartier de tijd.

Voor de technische opdracht maken de bakkers Koninklijke Millefeuilles. Millefeuille betekent 1000 laagjes. Normaal worden deze gebakjes dan ook van bladerdeeg gemaakt. Maar, de bakkers maken ze deze week van chocolade. Een mooie uitdaging met de koude temperaturen in de tent.

Het bakweekend wordt afgesloten met een vorstelijke Delfts blauwe taart. De bakkers moeten netjes en strak werken en al hun decoratie skills uit de kast halen, want ze gaan hun taart beschilderen!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.