Het thema is Engeland! Voor de signatuuropdracht maken de bakkers een Engelse pie. Daar krijgen ze 2 uur de tijd voor. On your marks, get set… Bake! Zoet of hartig, bij een pie kan het alle kanten op. In ieder geval belangrijk, is een gare bodem en geen ‘soggy bottom’. En natuurlijk een mooi gedecoreerd dakje. Krijgen alle bakkers dat voor elkaar?
In de technische ronde bekijken de bakkers het eens van een andere kant. Ze maken upside down pineapple cakes. Taartjes op de kop die worden gemaakt van een warm cakebeslag met ananas, karamel en kokos. Ze worden geserveerd met vanillesaus.
Op de tweede bakdag borduren de bakkers verder op z’n Engels. Ze maken heuse gingerbread bouwwerken. Die niet alleen typisch Engels moeten smaken, maar er ook nog zo uit moeten zien. De koek moet stevig genoeg zijn om mee te bouwen, maar ook lekker zijn om te eten.
Welke bakker krijgt het meesterbakkersspeldje? En van wie nemen we deze week helaas afscheid?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.