E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizza, speltcrackers en een Coulibiac

Heel Holland Bakt

Om te beginnen moeten de bakkers een eigen pizza bakken. De verhouding tussen het deeg en de topping is van groot belang. Het deeg moet goed elastisch zijn en de vulling niet te vochtig. De bakkers zijn enthousiast, maar weten ze de jury te verblijden?

Voor de technische opdracht staan er speltcrackers met zaden op het menu. Het klinkt gezond, maar wordt het ook lekker? De bakkers hebben 45 minuten de tijd.

Voor het spektakelstuk maken de kandidaten deze week een Coulibiac. Deze van origine Russische gevulde pastei werd oorspronkelijk vooral gemaakt met zalm, maar kan tegenwoordig ook vegetarisch zijn. De uitdaging is om het deeg krokant te houden, met een vochtige vulling. Wie weet de jury te verbluffen en wie moet de tent verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.