E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ingewikkeld

Heel Holland Bakt

Voor de signatuuropdracht gaan de bakkers aan de slag met hartige tartelettes. 3 verschillende, 15 in totaal. Ze moeten er patisserie-waardig uitzien, met een strak deeg dat niet uit elkaar valt en mooi van kleur is. Zoete looks in een zout jasje dus.

Voor de technische opdracht heeft Robert het deeg al voorbereid, een brioche feuilletée. Klinkt ingewikkeld, maar de opdracht zelf is nog veel ingewikkelder. De bakkers moeten er namelijk een mooie knoop van maken. Of is het nou een vlecht? Zonder enige uitleg is dat hartstikke moeilijk, maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is er geen kunst aan. Weten de bakkers de opdracht te ontrafelen?

Het spektakelstuk wordt een binnenstebuiten taart. Hij moet er aan de binnenkant anders uitzien dan aan de buitenkant én er moet een mooi patroon in zitten. Met taartzagen, uitsteekvormen, kleurstof en bijzondere technieken knutselen de bakkers er lustig op los.

Uiteindelijk wordt er weer een meesterbakker gekozen en er moet helaas ook weer iemand de tent verlaten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.