Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Tulband
- Doe de boter en de suiker in een kom. Klop het tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg een nieuwe ei toe als de vorige is opgenomen.
- Meng room, rum en zout door het mengsel.
- Zeef in een andere kom de tarwebloem met de bakpoeder.
- Voeg het bloemmengsel en de ananas toe aan het boter-roommengsel. Spatel voorzichtig door tot een homogene massa.
- Giet het beslag in de bakvorm. Tik de onderkant van de bakvorm op het aanrecht, zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
- Bak de tulband in circa 60 minuten. Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
- Haal de tulband uit de oven, laat nog 5 minuten in de bakvorm zitten en stort de tulband op een rooster om verder af te koelen.
Glazuur en garnering
- Meng het eiwit en de poedersuiker tot een glad glazuur.
- Verdeel het glazuur over de afgekoelde tulband.
- Verhit een pan en rooster de kokos lichtbruin.
- Strooi de kokos over het glazuur.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.