E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Riperkrite tsiis koekjes

De Riperkrite tsiis vormt de basis van deze koekjes. Deze kaas is een een bijzonder begrip in Friesland! De kaas is vernoemd naar natuurgebied De Ripen en het kaasje wordt bereid met een melange van selderij, bieslook en knoflook. De hartige koekjes moeten vervolgens zo’n 20 minuten in de oven. Lekker, en zo klaar dus!

Eric

Recept van
Eric

Hartig
Koekjes
(141) reviews

Ingrediënten

Koekjes

  • 200 gram patentbloem
  • 150 gram Riperkrite tsiis
  • 0.25 theelepel zout
  • peper
  • 140 gram koude boter
  • 3 eetlepels water
  • 1 ei
  • zwart sesamzaad
  • verse oregano, fijngesneden

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Foodprocessor
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Uitsteekvormen met kartelrand van ø 3 en ø 4 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Koekjes

  • Mix in een foodprocessor de bloem, kaas, zout, peper en de koude boter in blokjes tot een grof deeg.
  • Voeg per keer een eetlepel water toe tot het deeg samenkomt.
  • Rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter en steek er koekjes van ø 4 centimeter uit met een vormpje.
  • Klop het ei met de eetlepel water los.
  • Smeer de ermee in en strooi er de zwarte sesamzaadjes over.
  • Schaaf plakken van de Riperkrite tsiis kaas.
  • Steek met de uisteker van ø 3 centimeter ronde plakjes uit.
  • Plaats deze bovenop het koekje.
  • Bak de koekjes ongeveer 20 – 24 minuten.
  • Garneer met oregano.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.