E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Petit glacé (bitterkoekjes met koffie, pistache, kersen, karamel en ananas)

Deze schaal schattige gebakjes heeft voor ieder wat wils! Op de bitterkoekjes komt een dot botercrème in maar liefst 5 verschillende smaken: koffie, pistache, amarenakersen, karamel en ananas. De variant met pistache is de favoriet van Robèrt.

Eric

Recept van
Eric

Koekjes
(4) reviews

Ingrediënten

Bitterkoekjes

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 theelepels bittere amandelextract

Botercrème

  • 150 milliliter volle melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 180 gram boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 0.5 zakje Espresso-poeder (stick oploskoffie, nescafé)
  • 2 eetlepels amarena siroop
  • 15 gram dulce de leche
  • 2 eetlepels ananaspuree
  • 1 theelepel pistache essence

Garnering

  • 600 gram fondant-glazuur
  • kleurstoffen
  • koffiebonen
  • pistachenootjes
  • amarena kersen
  • karamelstukjes
  • ananas

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Zeef
  • Spuitzakken
  • Kleine ronde spuitmondjes
  • Rond spuitmondje ø 10

Voorbereiding

  • Maak de dulce de leche ruim van tevoren door een blikje gecondenseerde melk tenminste 3 uur in water te koken. Zorg dat het blikje de hele tijd volledig onder water blijft.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een spuitzak met rond spuitmondje ø 10 klaar.

Bitterkoekjes

  • Maak van alle ingrediënten een glad beslag.
  • Schep het beslag in de spuitzak met rond spuitmondje ø 10.
  • Spuit er 20 rondjes van op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in circa 15 minuten af.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Botercrème

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit.
  • Breng de melk met de suiker, custardpoeder en vanillestokje en -merg al roerend aan de kook.
  • Laat zachtjes pruttelen tot het is ingedikt.
  • Verwijder het vanillestokje en laat de room afgedekt met folie afkoelen tot het handwarm is.
  • Klop de boter met de poedersuiker luchtig.
  • Voeg de room in gedeelten toe en draai tot een luchtige botercrème.
  • Verdeel de botercrème over 5 bakjes.
  • Meng door 1 bakje de espressopoeder.
  • Meng door 1 bakje de dulce de leche.
  • Meng door 1 bakje het amarenakersensap.
  • Meng door 1 bakje de gezeefde ananasjam.
  • Meng door het laatste bakje het pistache extract.
  • Doe elke crème in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Spuit de botercreme als mooie ronde bolletjes op de bitterkoekjes.
  • Zet de koekjes in de koelkast.

Garnering

  • Verdeel het fondant glazuur in 5 delen van 120 gram.
  • Verdun elke portie in elk geval met 1½ theelepel water om het iets vloeibaarder te maken.
  • Breng elk bakje op kleur met de kleurstof.
  • Dip de koekjes ondersteboven in het glazuur.
  • Dip de espressokoekjes in de zwarte glazuur. Dip de dulce de leche koekjes in de bruine glazuur. Dip de amarena koekjes in de roze glazuur. Dip de ananaskoekjes in de gele glazuur en de pistache koekjes in de groene glazuur.
  • Houd ze even ondersteboven en laat het overtollige glazuur eraf lopen.
  • Garneer elk koekje met de bijbehorende decoratie.
  • Zet in de koelkast om het glazuur uit te laten harden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.