Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Foodprocessor
- Koffiemolen
- Springvorm 25 centimeter
- Bakpapier
- Spuitzak
- Spuitmondje
- Mengkom
- Spatel
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Deeg
- Maal de maanzaadjes in kleine porties fijn in een koffiemolen en maal de amandelen in de foodprocessor fijn.
- Verhit een pan met boter en laat smelten, maar laat de boter niet te heet worden.
- Breek en scheid de eieren.
- Klop de dooiers in een kom los en mix de eiwitten in een mengkom tot stijve pieken.
- Voeg de gemalen maanzaad aan de eiwitten toe, volg met citroenrasp, boter, gemalen amandelen en eierdooiers en spatel voorzichtig door elkaar.
- Vet de springvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Vulling
- Verhit in een pan suiker met 100 milliliter water tot 115 graden en laat goed oplossen.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en giet langzaam de siroop in een dun straaltje erbij.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de boter toe en mix tot een gladde crème.
Glazuur
- Meng alle ingrediënten in een kom en roer tot een mooi glazuur.
Meringue
- Klop in een mengkom eiwitten en suiker tot 40 graden au bain-marie.
- Haal de kom van de hete pan klop de eiwitten tot 20 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep de meringue in een spuitzak met kartelmondje en spuit hoge pieken op de bakplaat.
- Plaats de meringue 1 uur in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur naar 110 graden.
Afwerken/decoratie
- Plaats een laag biscuit op het taartkarton.
- Volg met een laag van de vulling en dek af met een laag biscuit.
- Werk de taart af met het glazuur en decoreer met de meringue.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.