Bakgereedschap
- Theedoek
- Deegkrabber
- Spruitzak (groot)
- Spuitmond rond
- Digitale weegschaal
- Grote beslagkom
- Schaaltjes (3 stuks)
- Snijplank
- Huishoudfolie
- Koekenpan
- Kwast
- Koksmes
- Dunschiller
- Pizzasteen
- Zeef
- Spatel
- Deegroller
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Garnering
- Was de nectarines en snijd deze doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke, dunne partjes.
- Rits de blaadjes munt van de takjes, spoel de blaadjes af onder de kraan.
- Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de granaatappelpitten. Dit gaat het beste als je met een houten pollepel op de schil van de granaatappel klopt. Vang de pitten op in een bakje.
- Roer vervolgens de geitenkaas los, bewaar de ene helft in een bakje en schep de andere helft in de spuitzak.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de nectarine met een beetje honing rondom goudbruin.
Turks brood
- Voeg alle ingrediënten en 100 milliliter water in een kom en kneed met de hand in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Bestuif het aanrecht met een dun laagje bloem en rol het deeg daarop met de deegroller uit tot een ovale plak.
- Bestrijk de randen van het deeg met een klein beetje water, sla vervolgens de randen van het deeg centimeter voor centimeter om zodat er een sierlijke rand ontstaat.
- Plaats het deeg voorzichtig op de pizzasteen en laat 5 minuten bakken.
- Haal de bodem uit de oven en draai deze om.
- Beleg de bodem met de geitenkaas en plaats deze 15 minuten terug op de pizzasteen.
- Controleer vervolgens de bodem en volg, als deze gaar is, met de gekaramelliseerde nectarines, de rucola, de granaatappelpitten en de walnoten.
Afwerken/decorati
- Garneer de zomerse flammkuchen met toefjes geitenkaas, munt en honing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.