Bakgereedschap
- Bakplaat (2x)
- Deegroller
- Rasp
- Huishoudfolie
- Knoflookpers
- Liniaal
- Deegwieltje
- Bakkwast
- Garde
- Rooster
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Bladerdeeg
- Doe de bloem in een kom met het zout en roer door.
- Snijd de boter uit de koelkast in blokjes en wrijf met je vingertoppen door de bloem tot het een kruimelstructuur krijgt.
- Voeg 4 tot 6 eetlepels koud water toe tot je een deeg hebt. Kneed het deeg niet door.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek.
- Rasp de helft van de bevroren boter over de onderste 2/3e van de rechthoek.
- Vouw het lege deel van het deeg over de boter heen.
- Vouw nu de onderste helft, met de boter erop, over de rest van het deeg naar boven. Het werkt zoals je een A4 brief in drieën zou vouwen.
- Draai het pakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek.
- Rasp de rest van de bevroren boter over de onderste 2/3e van de rechthoek.
- Herhaal het vouwen.
- Draai het pakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek.
- Herhaal het vouwen nog een keer en pak het pakketje in met folie.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling Indiaas
- Snipper de ui en doe de helft ervan in de kom bij het gehakt.
- Rasp de verse gember.
- Pers de knoflook boven het gehakt en doe alle kruiden en een flinke snuf zout erbij.
- Klop het ei los en voeg het met de paneermeel toe aan het gehakt.
- Kneed het gehakt en maak er 6 gelijke worstjes van 10 centimeter lang en 2 centimeter doorsnee.
- Leg in de koelkast.
Vulling Mexicaans
- Snijd de paprika in kleine blokjes en weeg 40 gram af.
- Doe het gehakt met alle andere ingrediënten in een kom en kneed het.
- Maak er 2 worsten van 20 centimeter lang van.
- Leg in de koelkast.
Opbouw
- Klop het ei los met een beetje water.
- Rol het deeg dun uit.
- Snijd 6 rechthoeken uit van 10 x 12 centimeter.
- Snijd ook een rechthoek van 20 x 10 centimeter uit het deeg. Leg dit deel even opzij.
- Halveer de 10 x 12 rechthoeken, zodat de ene helft 5 en de andere 7 centimeter breed is.
- Smeer de rechthoeken dun in met ei.
- Leg een worstje Indiaas gehakt op een smalle plak.
- Snijd de bredere plak 3 keer schuin in aan beide zijden.
- Bedek het worstje ermee.
- Plak de zijkanten vast en druk aan met een vork.
- Bestrijk met ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Pak de deegplak van 20 x 10 centimeter erbij.
- Smeer dun in met ei en leg 1 worst Mexicaans gehakt erop.
- Vouw de plak dicht en druk aan met een vork.
- Snijd in 6 gelijke snacksize saucijzenbroodjes.
- Herhaal dit evt. met de rest van het Mexicaanse gehakt voor 12 broodjes.
- Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei en bestrooi met de geraspte cheddar.
- Leg de broodjes op de bakplaten en bak ze in 30 minuten gaar.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Mangochutney
- Schil de mango en snij in blokjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Schil de gember en snijd fijn.
- Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in kleine ringetjes.
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de mango, ui en knoflook op laag vuur.
- Voeg de peper, gember, kruidnagel, cayennepeper, citroensap, zout en suiker toe en laat 20 minuten pruttelen.
- Roer af en toe.
- Schenk in een schaaltje en laat afkoelen.
- Serveer bij de Indiase broodjes.
Guacamole
- Snijd de tomaat in kleine blokjes
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook erboven.
- Hak de koriander fijn en gebruik een halve eetlepel.
- Prak de avocado fijn.
- Meng avocado met andere ingrediënten en de kruiden.
- Breng op smaak met limoensap en zout en peper naar smaak.
- Serveer bij de Mexicaanse broodjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.