Bakgereedschap
- Handmixer
- Steelpan
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Rasp
- Zeef
- Ronde uitstekers van 5 en 2 centimeter
- Siliconen bakmat
- Staafmixer
- Hakmolen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een siliconen bakmatje klaar.
- Maak tenminste 12 uren van tevoren de modelleer chocolade.
Biscuit
- Splits 8 eieren.
- Klop de eiwitten tot zachte pieken
- Voeg 260 gram suiker beetje bij beetje toe en klop tot stijve pieken.
- Klop de 8 eidooiers los met 2 theelepels vanille extract.
- Spatel de opgeklopte eiwitten in meerdere keren door de eidooiers.
- Zeef er 190 gram tarwebloem in fases overheen. Spatel dit elke keer goed door.
- Verdeel het beslag over 2 bakplaten met bakpapier en bak in 12 min gaar.
- Herhaal nog 2 keer, zodat je in totaal 6 plaatcakes krijgt.
- Laat de cakes uit de oven 5 minuten rusten.
- Leg de cake omgekeerd op een theedoek, verwijder het bakpapier en rol voorzichtig aan de lange kant op.
- Laat ze opgerold afkoelen.
Trempeersiroop
- Breng alle ingrediënten samen aan de kook.
- Laat iets inkoken.
- Laat afkoelen.
- Giet over in een spuitfles als de siroop een beetje is afgekoeld.
Botercrème
- Roer 250 milliliter melk los met de custardpoeder tot een papje.
- Breng de overige 1,5 liter melk met de suiker aan de kook.
- Giet een beetje warme melk bij het papje, roer door en giet alles terug in de pan.
- Laat doorkoken tot het indikt.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en zet in koelkast.
- Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
- Klop de roomboter met de poedersuiker luchtig.
- Klop er de afgekoelde banketbakkersroom doorheen.
Frambozenpuree
- Verwarm alle ingrediënten in een steelpan.
- Pureer met een staafmixer.
Pistachenootjes
- Verwarm de suiker met water tot 118 graden.
- Roer er de nootjes doorheen.
- Giet op een siliconen bakmat en laat uitharden.
- Maal in een hakmolen fijn.
Koekjes
- Zeef de bloem, zout en maïzena.
- Klop de boter en suiker bleek en luchtig.
- Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg het vanille extract en de citroenrasp toe.
- Kneed het bloemmengsel erdoor.
- Kleur 1/3e van het deeg roze met de kleurstof.
- Verpak beide deegjes in plastic en leg een half uur in de koeling.
- Rol het naturel deeg uit.
- Steek er zoveel mogelijk grote ronde koekjes uit.
- Steek uit de grote koekjes rondjes met de kleine uitsteker.
- Rol het roze deeg uit.
- Steek met de kleine uitsteker rondjes uit.
- Plaats de kleine roze rondjes in het gat in de naturel koekjes.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak in 13 minuten op 180 graden gaar.
Modelleer chocolade
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Laat iets afkoelen en roer er de maissiroop doorheen.
- Wanneer het gemengd is kneed je het verder met de hand.
- Knijp er zoveel mogelijk cacaoboter uit.
- Druk het plat op een glad oppervlak en dep voorzichtig met keukenpapier de cacaoboter van de chocolade.
- Herhaal dit een paar keer totdat de chocolade minder vet voelt.
- Maak plat en verpak in plastic.
- Laat dit minstens twaalf uur rusten.
- Kneed hier het bovenlichaam van de pauw van.
Slagroom
- Klop de slagroom met suiker stevig.
- Voeg op het laatst de druppels sinaasappelolie toe.
Samenstellen
- Rol de biscuits voorzichtig los
- Trempeer ze met siroop.
- Verdeel er de botercrème over.
- Verdeel hierover de frambozenpuree.
- Rol op.
- Herhaal dit 5 keer.
- Leg de rollen tegen elkaar in de lengte op een plank.
- Smeer af met slagroom en spuit toeven op de bovenkant.
- Smelt de ruby chocolade in een klein spuitzakje.
- Spuit een zigzagpatroon van ruby chocolade over de cakerollen.
- Garneer met pistachenootjes, geraspte witte chocolade, muntbaadjes en het fruit.
- Plaats de geboetseerde pauw op de cake.
- Rangschik de koekjes in de vorm van een staart erbij.
- Bestrooi de taart met poedersuiker.
Presentatie
- Lange plank
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.