Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Staafmixer
- Springvorm Ø 24 centimeter
- Pvc rand Ø 24 centimeter
- Paletmes
- Stenen plaat
- Spuitzak
- Spuitmond (kartel)
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuitdeeg
- Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
- Klop in een vetvrije kom het eiwit tot stijve pieken, voeg beetje bij beetje suiker toe en klop tot alle suiker is opgenomen.
- Voeg bloem, maïzena, bakpoeder en zout toe en spatel luchtig door het eiwitmengsel.
- Spatel tot slot cacao door het beslag.
- Bekleed vervolgens de springvorm met bakpapier en schep het beslag in de springvorm.
- Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de biscuit in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de biscuit voor gebruik volledig afkoelen.
Chocoladekrullen
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg twee derde van de chocolade callets aan een kom toe en smelt deze au bain-marie boven de pan met water tot 45 graden.
- Haal de pan van het vuur en voeg de overige callets toe en laat al roerend smelten.
- Stort de chocolade op een stenen plaat en schaaf de chocolade, zodra deze iets uithard, met een paletmes tot krullen.
Bramenjam
- Week blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Breng bramen en suiker in een pan aan de kook en laat 20 minuten pruttelen totdat de suiker volledig is opgelost.
- Pureer het bramenmengsel vervolgens met een staafmixer fijn en haal door een zeef.
- Knijp het water uit de gelatine, voeg aan het bramenmengsel toe, roer goed en laat de bramenjam afkoelen.
Garnering
- Klop slagroom, poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
Afwerken/decoratie
- Snijd de biscuit over de breedte in 3 gelijke plakken.
- Besprenkel de onderste plak met 5 eetlepels chocoladelikeur, volg met een laagje (een vierde deel) bramenjam en een laagje (een vierde deel) slagroom.
- Leg de tweede biscuitplak erop en herhaal de vorige stap.
- Plaats de laatste biscuitplak op de taart en besprenkel met de chocoladelikeur.
- Schep de resterende slagroom in spuitzak met kartelmond en spuit aan de bovenkant van de taart langs de rand een cirkel.
- Vul de cirkel op met de resterende bramenjam.
- Spuit de buitenkant van de taart met slagroom, strijk met een paletmes glad en druk voorzichtig de chocoladekrullen erop.
- Garneer tot slot de slagroomrand bovenop de taart met de verse bramen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.