Het is een plaatje om te zien, deze lampion! En hij smaakt ook nog eens erg lekker, Janny prijst de smaak van de koekjes. Die zijn namelijk lekker krokant en de steranijs die erin verwerkt zit, past erg goed. De yoghurtcake eronder is afgewerkt met stoofperen bavarois.
Bakbenodigdheden
- Springvorm (20 centimeter)
- Spatel
- Mengkom
- Staande mixer met toebehoren
- Weegschaal
- Steelpan
- Staafmixer
- Rasp
- Plasticfolie
- Spuitzak
- Spuitmond
- Bakpapier
- Malletjes voor koek
- Bakplaat
- Keukenmachine
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Yoghurtcake
- Meng bloem, bakpoeder, zout, suiker, kaneel en gemberpoeder goed door.
- Klop de eieren in de staande mixer tot ze luchtig zijn.
- Combineer in een andere kom de yoghurt met de olie. Spatel dit rustig door de eieren.
- Spatel de droge ingrediënten door de natte ingrediënten.
- Stort het beslag in de bakvorm.
- Bak de cake in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
Stoofperen bavarois
- Laat de gelatine weken in koud water voor 10 minuten.
- Pureer de peren.
- Verwarm een paar eetlepels van de perenmoes in een steelpan, samen met de suiker en sap en rasp van de citroen.
- Klop de slagroom lobbig in een andere kom.
- Doe de gelatine in de pan en roer door tot de blaadjes opgelost zijn.
- Haal de pan van het vuur en voeg de inhoud van de pan bij de koude perenpuree.
- Meng de perenmoes door de slagroom en stort in een vorm. Zet in de vriezer om op te stijven.
Koek
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Meng bloem, rijstmeel, suiker, bakpoeder en gemalen steranijs.
- Voeg de sinaasappelrasp, zout en vanille toe en roer goed door.
- Doe de boter in stukjes bij de droge ingrediënten. Mix tot een kruimelig geheel ontstaat.
- Voeg het ei toe en kneed verder tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een plak van 4 millimeter dik.
- Snijd de benodigde vormen uit het deel (18 ruiten en een tussenstuk, een hengsel voor de lantaarn).
- Bak de grote koeken 22 minuten en de kleine koeken 19 minuten in de voorverwarmde oven.
Ganache voor de yoghurtcake
- Verwarm de slagroom in een steelpan met de rasp van de limoen.
- Giet bij de chocolade.
- Mix met een staafmixer tot een glad geheel en laat in een platte schaal afkoelen in de koelkast.
- Klop een derde van het mengsel luchtig met de mixer. Doe de rest in een spuitzak met een glad spuitmondje van 4 millimeter.
Pecan nougatine
- Rooster de pecannoten voor 10 minuten.
- Doe de suiker en water in een steelpan en laat karamelliseren.
- Roer de noten er doorheen.
- Stort op een bakplaat en laat uitharden.
- Breek in stukken en maal tot grove nougatine in een keukenmachine.
Karamel
- Breng de suiker en het water in een steelpan aan de kook.
- Leg ondertussen de koekjes in de vorm van een raam op een bakplaat.
- Laat de suiker koken tot 170 graden.
- Giet een dun laagje karamel in de raampjes en laat het hard worden.
- Zet vervolgens de lantaarn in elkaar. Gebruik de karamel als lijm.
Opbouw yoghurtcake
- Snijd een hexagonvorm uit de cake en snijd de vorm vervolgens horizontaal doormidden.
- Snijd de bavarois in dezelfde vorm en leg die tussen de cakelagen.
- Smeer de taart af met de opgeklopte ganache.
- Decoreer de zijkanten met nougatine.
- Zet de lantaarnkoek bovenop de cake en doe er een waxinelichtje in.
- Decoreer de lantaarn met de ganache in de spuitzak.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.