Yellow velvet-cake met abrikozenjam
Deze yellow velvet-cake is een fleurrijk kunstwerk. Versiert met een portret van decoratiebeslag en gevuld met frisse smaken. Volgens Janny is de smaak mals en zacht. Dat klinkt alleen al heerlijk.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Rechthoekige bakvorm van 30 bij 20 centimeter
- Foto met lijnen om over te trekken
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Spuitmondje zonnebloem groot en klein
- Spuitmondje klein rondje 5x
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Decoratiebeslag
- Spatel de poedersuiker en boter romig.
- Meng het eiwit erdoor.
- Voeg de bloem toe.
- Stop het mengsel in een spuitzak en trek de lijnen van de foto over op bakpapier.
- Bevries de tekening.
- Doe het decoratiebeslag in de bakvorm en bak in 25 minuten gaar.
Yellow velvet-cake
- Meng de boter, olie en de suiker zalvig.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Meng de gele kleurstof en de vanille door elkaar.
- Meng dit door het ei-botermengsel.
- Zeef de bloem, maizena, bakingsoda en het zout boven een andere kom.
- Meng de karnemelk met het sinaasappelsap in een andere kom.
- Meng om en om het bloem-mengsel met de karnemelk/sinaasappelsap.
- Meng bij het laatste stukje de azijn door de karnemelk.
- Doe het beslag in de bakvorm, gebruik hiervoor dezelfde (formaat) bakvorm als je voor het decoratiebeslag hebt gebruikt
- Bak de cake in 25 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen.
Botercrème in verschillende kleuren
- Kook 40 milliliter water met 130 gram suiker tot 118 graden.
- Klop 2 eiwitten samen met de rest van de suiker en een snufje zout.
- Voeg de siroop toe en laat koud draaien.
- Voeg 200 gram roomboter toe.
- Verdeel de botercrème over zes bakjes.
- Voeg aan het eerste deel 25 gram pure chocolade en 30 gram cacaopoeder toe.
- Voeg aan het tweede deel 25 gram pure chocolade en 15 gram cacaopoeder toe.
- Voeg aan het derde deel de gouden chocoladedruppels toe.
- Voeg aan het vierde deel de witte chocolade toe
- Voeg aan het vijfde deel de gele en rode kleurstof toe voor de zonnebloemen.
- Voeg aan het zesde deel de groene kleurstof toe voor de blaadjes.
Roomkaasvulling
- Meng de boter samen met de poedersuiker tot het een romig mengsel is.
- Voeg de roomkaas en het merg van 1 vanillestokje toe en klop tot een gladde crème
Abrikozenjam
- Kook de abrikozen samen met de suiker, het citroensap, sinaasappelsap en sinaasappelschillen tot een jam.
Opbouw
- Smeer op de onderste laag een laagje jam en smeer af met roomkaasvulling.
- Smeer de zijkanten van de cake af met roomkaasvulling.
- Maak het portret van botercrème.
- Spuit zonnebloemen op de zijkant ter opvulling.
- Maak af met blaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.