Worteltaart met zelfportret
Maak een extra frisse worteltaart met ananas, pecannoten en kletskoppen. En roep je innerlijke schilder op voor het zelfportret bovenop de taart.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Foodprocessor
- Klein puntig paletmes
- Kwastjes
- 2 rechthoekige bakvormen van 35 bij 24 centimeter
Voorbereiding voor worteltaart
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Worteltaart
- Hak de pecannoten in stukjes en rooster de noten voor 5 minuten in de oven.
- Schil en rasp de wortelen fijn en zet opzij in een grote kom.
- Haal de pecannoten uit de oven en laat afkoelen.
- Hak de ananas met de foodprocessor en voeg het bij de geraspte wortelen.
- Voeg de eieren, olie, suiker en het vanille-extract toe en meng tot een geheel.
- Zeef het meel, bakpoeder, zout, kaneel en de baksoda uit boven het wortel-mengsel en mix tot een geheel.
- Verdeel het beslag over de 2 rechthoekige bakvormen.
- Zet de worteltaarten onder elkaar in de oven en bak voor 45 minuten op 150 graden.
- Wissel de cakes na 35 minuten van hoogte in de oven.
- Laat de worteltaarten vervolgens afkoelen en zet de oven naar 200 graden.
Pecan-tuiles
- Smelt de boter samen met de bruine suiker en glucosestroop op laag vuur.
- Roer de pecannoten en de bloem erdoor.
- Leg vier lepels beslag op de voorbereide bakplaat.
- Bak ongeveer 7 minuten en draai halverwege om.
- Haal de tuiles uit de oven en laat afkoelen.
Icing
- Klop boter luchtig in ongeveer 10 minuten.
- Schraap tussendoor de zijkanten van de kom.
- Voeg de roomkaas toe en klop het samen door.
- Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en een snufje zout toe.
- Mix verder tot een luchtige massa.
Opbouw
- Smeer de bovenkant van de eerste laag worteltaart gelijkmatig in met icing.
- Spuit aansluitende toefjes icing op de rand, als een muurtje voor de pecan-tuiles.
- Verkruimel vervolgens de pecan-tuiles en spreid deze gelijkmatig uit over de cake.
- Plaats de tweede laag worteltaart hier bovenop en smeer een dunne laag icing over de bovenkant.
- Verdeel de overgebleven icing over een aantal verschillende bakjes en kleur de icing naar eigen inzicht.
- Beschilder de worteltaart met de icing, gebruik hiervoor het kleine puntige paletmes en kleine kwastjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.