Worteltaart met vijgen
Deze worteltaart heeft een klein Chinees tintje door de toevoeging van Five Spices. Top de taart dan af met gesneden vijgen.
Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 2 taartvormen met een diameter van 22 centimeter
- 2 taartvormen met een diameter van 15 centimeter
- Taartzaag
- Fondantmesje
- Gekartelde pastasnijder
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Worteltaart
- Rasp de wortelen.
- Klop de eieren, suiker en het vanille-extract in een staande mixer tot het verdrievoudigd is in volume.
- Voeg de olie, geraspte wortelen en sinaasappelrasp toe.
- Gebruik de bisschopshaak om de bloem, kruiden, het zout, bakpoeder, en amandelmeel aan de eieren toe te voegen.
- Mix tot het gemengd is en voeg langzaam de sinaasappelsap toe tot dit gemengd is.
- Verdeel het mengsel over de vier taartvormen.
- Zet de worteltaart in de voorverwarmde oven en bak in 40 tot 45 minuten af of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
- Haal de worteltaart uit de oven en koel de taarten omgekeerd op een taartrooster.
Creamcheese-frosting
- Klop de boter op tot het wit uitslaat en luchtig is.
- Voeg de roomkaas toe en mix rustig voor ongeveer 5 minuten tot er geen klonten meer zijn.
- Voeg de poedersuiker toe en mix tot het is opgenomen.
- Voeg het merg van de vanillestokjes toe en mix tot het is opgenomen.
- Kleur tweederde van de frosting rood en laat het overige deel wit.
- Zet de frosting opzij tot de opbouw van de worteltaart.
Vijgen-walnotenjam
- Doe de vijgen, sinaasappelrasp, geleisuiker en het geleipoeder in een pan en kook op middelhoog vuur.
- Zet op hoog vuur zodra de suiker is opgelost en kook 10 minuten tot de jam iets is ingedikt.
- Zet opzij tot de jam is afgekoeld en voeg de gehakte en geroosterde walnoten toe.
Marsepeindraak
- Maak marsepein door het amandelmeel, de poedersuiker en het eiwit in een foodprocessor te draaien tot het een samenhangend geheel vormt.
- Zet in de koeling tot het vormen van de draak.
- Maak van 90 gram marsepein het hoofd van de draak.
- Maak van de overgebleven marsepein het lange lichaam en de poten van de draak.
- Gebruik een halve cirkel om schubben op het lichaam van de draak te maken.
- Doe de marsepein in een knoflookpers om hiermee de haren, wenkbrauwen en snorharen van de draak te vormen.
- Gebruik de goudspray om de draak goud te spuiten.
Opbouw van de worteltaart
- Snijd de worteltaarten doormidden met een taartzaag of een broodmes.
- Spuit een ring crème op de zijkant van de taart en doe een laag vijgenjam in het midden.
- Leg één helft van een worteltaart hierboven op en herhaal.
- Smeer de overige crème op de buitenkant van de taart.
- Decoreer de zijkant van de taart door bolletjes op te spuiten en die uit te smeren met een paletmes om schubben te creëren.
- Leg de draak op de taart en maak vast met behulp van cocktailprikkers.
- Versier de worteltaart met vijgen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.