Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter in en bestuif met bloem.
Cake
- Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Giet af.
- Prak de bananen fijn en meng met basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren door elkaar.
- Roer de geraspte wortel erdoorheen.
- Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe en meng door elkaar.
- Voeg dan de walnoten en rozijnen toe en mix nog een keer goed.
- Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in circa 35-40 minuten gaar.
- Laat de cake na baktijd afkoelen op een taartrooster.
Roomkaas-botercrème
- Klop de poedersuiker met de boter luchtig in een mixer.
- Blijf kloppen en voeg de roomkaas toe tot deze volledig is opgenomen.
- Voeg de vanille toe.
- Klop het geheel ongeveer 5 minuten tot het mooi en luchtig is geworden. Maar klop het niet te lang anders wordt de crème te vloeibaar.
Samenstellen
- Snijd de taart in drie gelijke lagen.
- Verdeel de roomkaas-botercrème in een dunne laag tussen iedere cakelaag en stapel op elkaar.
- Gebruik de rest van de crème om de bovenkant mee te decoreren.
- Schil de wortels, maar laat het groen eraan zitten.
- Blancheer de worteltjes een paar minuten totdat deze beetgaar zijn.
- Warm de abrikozenjam op in een pan en glaceer de wortels met de jam.
- Decoreer de bovenkant van de taart met de wortels en wat walnoten.
- Bestuif met kaneel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.