E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Worteltaart met roomkaas-botercrème

Deze worteltaart kan zo op de counter van een American diner. Met een snufje nootmuskaat voor warmte en een weldadige botercrème.

Menno

Recept van
Menno

Taart
(105) reviews

Ingrediënten

Cake

  • handje rozijnen
  • 3 bananen
  • 220 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 250 gram wortels, gerapst
  • 360 gram tarwebloem
  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 75 gram walnoten

Roomkaas-botercrème

  • 450 gram poedersuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 185 gram koude verse roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract

Samenstellen

  • paar worteltjes met groen blad eraan
  • 100 gram abrikozenjam
  • walnoten
  • kaneel (gemalen)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter in en bestuif met bloem.

Cake

  • Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Giet af.
  • Prak de bananen fijn en meng met basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren door elkaar.
  • Roer de geraspte wortel erdoorheen.
  • Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe en meng door elkaar.
  • Voeg dan de walnoten en rozijnen toe en mix nog een keer goed.
  • Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in circa 35-40 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd afkoelen op een taartrooster.

Roomkaas-botercrème

  • Klop de poedersuiker met de boter luchtig in een mixer.
  • Blijf kloppen en voeg de roomkaas toe tot deze volledig is opgenomen.
  • Voeg de vanille toe.
  • Klop het geheel ongeveer 5 minuten tot het mooi en luchtig is geworden. Maar klop het niet te lang anders wordt de crème te vloeibaar.

Samenstellen

  • Snijd de taart in drie gelijke lagen.
  • Verdeel de roomkaas-botercrème in een dunne laag tussen iedere cakelaag en stapel op elkaar.
  • Gebruik de rest van de crème om de bovenkant mee te decoreren.
  • Schil de wortels, maar laat het groen eraan zitten.
  • Blancheer de worteltjes een paar minuten totdat deze beetgaar zijn.
  • Warm de abrikozenjam op in een pan en glaceer de wortels met de jam.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de wortels en wat walnoten.
  • Bestuif met kaneel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.