Vegan carrot cake zonder suiker
Deze worteltaart maak je zonder toegevoegde suikers. De zoete smaak komt van de dadels. Maak de taart af met een een frosting van cashewnoten, citroen en dadels. Heerlijk én ook nog eens gezond.
Voorbereiding vegan worteltaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier.
- Vet de zijkanten van de taartvorm in met zonnebloemolie.
Vegan carrot cake recept
- Doe de havermout, banaan, kaneelpoeder, zout, bakpoeder, dadels, olie en water in een blender of keukenmachine met hakmolen of voeg ze toe aan een hoge maatbeker.
- Rasp en pers de sinaasappel erboven.
- Pureer het mengsel (eventueel met staafmixer) tot een gladde massa.
- Voeg aan het einde de walnoten toe.
- Mix het mengsel kort.
- Rasp de wortels en voeg deze samen met het amandeelmeel en de kokos toe.
- Roer dit mengsel met een spatel door het beslag.
- Schenk het beslag in de taartvorm en bak de vegan carrot cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Frosting
- Week de cashewnoten circa 3 uur in een kom met water.
- Giet de cashewnoten af.
- Doe de cashewnoten in een keukenmachine of hoge maatbeker.
- Rasp hierboven de citroen en voeg naar smaak wat citroensap toe.
- Voeg de dadels toe en pureer tot gladde massa.
- Verdeel dit over de worteltaart en zet de taart in de koelkast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.