E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Worstenbroodjes van Robèrt

Het lekkerste worstenbroodjes recept van onze eigen Robèrt! Een reuzelekker broodje volgens klassiek recept van Robèrt, van witbrood met gekruid varkensgehakt.

Brood
(1282) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter

Gehaktworstjes

  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Deeg

  • Verwarm de melk tot 20 graden.
  • Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.
  • Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
  • Laat de bolletjes 30 minuten rusten.

Gehaktworstjes

  • Meng alle ingrediënten.
  • Weeg porties van 30 gram af en vorm hier worstjes van.

Worstenbroodjes van Robèrt

  • Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit.
  • Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes.
  • Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.
  • Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af op een bakplaat.

Maak dit recept ook in een vegan variant:

Vegan Worstenbroodjes van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.