Carnaval betekent feest en daar mogen deze frisse Indiase worstenbroodjes met sesamzaadjes niet bij ontbreken.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Steelpan
- Rasp
- Zeef
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kommen
- Pannenlikkers
- Spuitzakken
- Knoflookpers
- Dunschiller
- Kwast
- Theedoek
- Bakplaat
- Deegroller
- Vershoudfolie
- Keukenweegschaal
Voorbereiding voor de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
Worstenbroodjes deeg
- Verwarm de melk in een steelpan tot 20 graden.
- Meng de bloem, gist, suiker, boter, kurkuma, zout en de melk tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet aanraken.
- Verdeel het deeg in stukken van 50 gram en bol de stukken direct op.
- Leg de deegbollen op een bakplaat, leg er een theedoek overheen en laat ze 10 tot 15 minuten rusten.
Soezenbeslag
- Laat de boter met het water smelten in een steelpan.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de bloem toe en meng dit tot een roux.
- Zet de steelpan terug op het vuur en gaar de bloem.
- Laat de roux afkoelen en voeg in drie gelijke delen het ei toe.
Worstenbroodjes vulling
- Schil de gember en snijd dit fijn.
- Schil de wortel en snijd dit fijn.
- Doe het kippengehakt in een kom en voeg hier de gember en wortel aan toe.
- Voeg het paneermeel, zout, peper, vloeibare smaakversterker en de tomatenpuree toe.
- Pers de knoflook fijn en voeg dit toe.
- Voeg de korianderpoeder, komijn, kurkuma, kaneel, kardemon en cayennepeper toe.
- Snijd de koriander fijn en voeg dit toe.
- Meng alle ingrediënten tot één geheel.
- Voeg het soezenbeslag toe aan het gehaktmengsel en kneed het tot één geheel.
- Doe het mengsel in een spuitzak en houdt bij de hand voor de opbouw van de worstenbroodjes.
Opbouw van de worstenbroodjes
- Rol de deegbollen uit tot een lengte van ongeveer 20 centimeter.
- Spuit een streep gehaktmengsel in het midden van het uitgerolde deeg en laat aan de boven- en onderkant 1,5 centimeter over.
- Verdeel het deeg over het gehakt en druk de randen goed dicht.
- Rol het broodje na, zodat alle naden goed op elkaar aansluiten en verwijder het overmatige deeg met de zijkanten van je handen.
- Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een beklede bakplaat, leg er een theedoek overheen en laat ze 30 minuten rusten.
- Bestrijk de worstenbroodjes met een mengsel van ei, eidooier en slagroom.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.
- Bak de worstenbroodjes gaar in ongeveer 18 minuten.
Raita
- Doe de Griekse yoghurt, komijnpoeder, een snufje zout en een snufje peper in een kom.
- Snijd de blaadjes munt fijn en voeg dit toe aan het mengsel.
- Rasp de komkommer, knijp hier het vocht uit en meng alles goed door elkaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.