‘Deze worstenbroodjes zien er erg aantrekkelijk uit’, aldus Robèrt. Ben je geen liefhebber van eendengehakt, maar wil je deze worstenbroodjes wel graag maken? Vervang dan het eendengehakt door kipgehakt. Ze worden dan wat smeuïger.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Deeghaken
- Kommen
- Theedoek
- Steelpan
- Houten pollepel
- Spatel
- Keukenweegschaal
- Kwast
- Citroenpers
Voorbereiding voor de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Worstenbroodjes deeg
- Meng de bloem, melk, boter, gist, suiker en het zout in een kom goed door.
- Kneed het in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in stukken van 42 gram en bol ze direct op.
- Laat de deegbollen 20 minuten rijzen onder een theedoek.
Soezenbeslag
- Breng de melk, boter en een snufje zout in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer dit goed door met een houten pollepel.
- Zet de steelpan terug op het vuur en verwarm het beslag. Roer dit voor ongeveer 2 minuten goed door.
- Spatel het beslag door tot het iets is afgekoeld.
- Doe de eieren in een kom en voeg de eieren toe aan het beslag.
Worstenbroodjes vulling
- Hak het groene gedeelte van de bosui fijn en rasp de gember.
- Meng het eendengehakt, paneermeel, hoisinsaus, bosui, five spice kruiden, geraspte gember, knoflook, een snufje zout, een snufje peper, ei en 75 gram soezenbeslag door elkaar.
- Voeg eventueel nog een beetje eendenvet toe.
- Rol worsten van ongeveer 15 centimeter lang.
Opbouw van de worstenbroodjes
- Rol de deegbollen uit tot een ovaal en leg hier de worst op.
- Vouw de worst in het deeg, knijp de uiteindes samen en rol de naden goed dicht.
- Klop het ei met een snufje zout los in een kommetje.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het ei en bestrooi ze met blanke en zwarte sesamzaadjes.
- Laat de worstenbroodjes 30 minuten rijzen onder een theedoek.
- Bak de worstenbroodjes gaar in 15 tot 18 minuten, draai de bakplaat halverwege om.
Saus
- Meng de limoensap, hoisinsaus, kristalsuiker en knoflook in een kom goed door.
- Voeg eventueel nog een beetje water toe.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.