E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes, een onlosmakelijk onderdeel van veel Nederlandse familietradities. En de bakker met haast gebruikt gewoon een slagersworstje.

Matthieu

Recept van
Matthieu

Brood
(5) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 216 gram rundergehakt
  • 93 gram varkensgehakt
  • 15 gram gemalen havermout (meel)
  • 5 gram zout
  • 20 gram tomatenketchup
  • 46 gram ei

Deeg (10 stuks)

  • 167 gram patentbloem
  • 5 gram krokantpoeder
  • 3 gram zout
  • 20 gram boter
  • 3 gram suiker
  • 8 gram verse gist
  • 93 milliliter koud water
  • 25 gram ei

Bereidingswijze

Vulling

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Rol kleine gehaktrolletjes van 40 centimeter.

Deeg (10 stuks)

  • Zeef op de werkbank bloem en de krokantpoeder. Maak een hoopje met een kuil in het midden. Strooi het zout over de rand.
  • Doe in het midden de boter, suiker en gist.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneden tot een samenhangend deeg. Kneed nog even goed door tot een glutennetwerk ontstaat.
  • Bol op en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  • Deel het deeg op in kleine bolletjes van 30 gram en laat deze afgedekt met een schone theedoek 10 minuten rijzen.
  • Rol alle bolletjes plat uit en leg op ieder deegplakje een rolletje gehakt. Rol het deeg er omheen.
  • Laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voorop 250°C.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in 10 minuten af in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.