E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Witte chocoladecakejes

Deze witte chocoladecakejes zijn een heerlijke verwennerij. Robèrt werkt ze af met abrikozenjam, slagroom en rood fruit.

Cake
(45) reviews

Ingrediënten

Witte chocoladecakejes

  • 100 gram boter
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 80 gram suiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • 30 gram amandelmeel
  • abrikozenjam
  • 150 milliliter gezoete slagroom, opgeklopt
  • rood fruit

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakgereedschap

  • individuele cakevormpjes naar keuze (bijvoorbeeld een muffinbakvorm)
  • kwastje

Witte chocoladecakejes

  • Smelt de boter. Meng de stukjes witte chocolade erdoorheen tot deze ook gesmolten zijn.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa en spatel dit door het boter-chocolademengsel.
  • Spatel de bloem en het amandelmeel door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze er tot slot ook doorheen.
  • Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag.
  • Bak ze op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
  • Haal de cakejes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Verwarm een beetje abrikozenjam in een pannetje.
  • Bestrijk de cakejes hiermee.
  • Decoreer elk cakeje met een toef slagroom en wat verse rode vruchtjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.