Bakgereedschap
- Bakplaat (2x)
- Staafmixer
- Handmixer
- Paletmes
- Taartrooster
- Ronde mal
- Dowels
- Spuitzak
- Gekarteld spuitmondje
- Penseel
Presentatie
- Uurwerk
- Sterretjes 2020
- 2 Feestfonteinen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat/bakplaten met bakpapier.
Rozijnencake
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Klop een voor een de eieren erdoor.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, zout en kaneel en spatel voorzichtig door het beslag.
- Wentel de rozijnen door een restje bloem en spatel door het beslag.
- Strijk het beslag uit over de bakplaat/bakplaten en bak ca. 30 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Pruimenconfituur
- Breng de pruimen met de port en het citroensap aan de kook.
- Voeg de suiker toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Laat afkoelen tot gebruik.
Jägerteecrème
- Breng 480 milliliter melk met de steranijs aan de kook.
- Meng de eidooiers, suiker, bloem, maïzena en 20 milliliter melk tot een papje.
- Giet een beetje warme melk bij het papje en roer goed door.
- Giet alles terug bij de warme melk en laat doorkoken tot het indikt.
- Voeg de Jägertee toe.
- Giet in een platte schaal en dek af met vershoudfolie.
- Laat op kamertemperatuur komen.
- Mix de boter met suiker totdat het wit kleurt.
- Voeg in delen de crème toe.
- Mix nog een paar minuten op langzame snelheid door.
Chocoladeganache
- Hak de chocolade klein en doe in een hittebestendige kom.
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet de slagroom over de chocolade en laat even staan.
- Roer totdat alle chocolade is gesmolten en met de slagroom is vermengd.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Roer af en toe om.
- Klop de ganache voor gebruik op met de handmixer.
Marsepein
- Vermaal de amandelen in de hakmolen.
- Voeg de poedersuiker toe en mix totdat alles goed gemengd is.
- Klop het eiwit los en voeg beetje bij beetje toe totdat het mengsel een mooi geheel vormt.
Opbouw
- Snijd drie repen van de rozijnencake van ongeveer 15 x 30 centimeter. En vier repen van 15 x 20 centimeter.
- Leg een grote plak op een bord.
- Besmeer met de pruimenconfituur en Jägerteecrème.
- Leg een andere plak op de besmeerde plak en herhaal tot alle plakken op zijn.
- Begin met de grootste plak en eindig met de kleinste.
- Strijk glad af en laat opstijven in de koelkast.
- Snijd de cake in de vorm van een klok: een halfronde bol bovenop en afgeronde zijkanten.
- Strijk rondom af met de chocoladeganache en laat weer opstijven in de koeling.
- Doe de overgebleven ganache in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit hiervan doppen en krullen die lijken op houtsnijwerk op een stukje bakpapier.
- Laat de decoraties opstijven in de vriezer.
- Snijd aan de voorkant van de cake een ruimte uit voor het uurwerk. Maak het uurwerk gereed en verpak het in huishoudfolie
- Rol de marsepein uit en snijd er een rondje van 15 centimeter van.
- Plak de marsepein over het uurwerk en schilder met zwarte verf de uren op de wijzerplaat.
- Steek de sterretjes en feestfonteinen in de taart en steek deze aan zodra je de taart serveert.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.