Bakgereedschap
- Foodprocessor
- Staafmixer
- 15 tartelettevormpjes van ø 10 centimeter
- Blindbakbonen
- Uitsteker van ø 7, 5 en 4 centimeter
- Silicone bolvorm van ø 8 centimeter
- Bakplaat
- Deegroller
- Liniaal
- Huishoudfolie
- Spuitzakken
- Rasp
- Mandoline
- Satéprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Vet de tartelettevormpjes in.
- Zet water voor het deeg even in de vriezer.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Deeg
- Snijd boter in kleine blokjes.
- Maal de boter, bloem en zout in de foodprocessor tot zandstructuur.
- Voeg de eieren en 2/3e van het water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Gebruik de rest van het water als dat nodig is.
- Verpak het deeg in plastic in en plaats voor 20 – 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte.
- Steek rondjes van ø 7 centimeter uit en leg ze op de bodem van de vormpjes.
- Snijd repen deeg van 2 x 31 centimeter uit en druk deze in de rand van de vormpjes.
- Verwijder overhangend deeg aan de bovenkant.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Plaats de vormpjes voor 5 minuten in de vriezer.
- Bedek het deeg met een stukje bakpapier en vul ze op met blindbakbonen.
- Bak de tartelettes voor 10 minuten.
- Verwijder de bonen en het bakpapier.
- Maal 40 gram parmezaan fijn en verdeel een dun laagje op 5 van de taartbodems.
- Plaats alle vormpjes terug in de oven en bak ze nog 5 minuten of tot goudbruin van kleur.
- Laat afkoelen.
Muhammara
- Verwarm de oven voor op 250 graden conventioneel.
- Smeer de paprika in met olijfolie en bak hem 20-30 minuten op de bakplaat, totdat de hij wat zwarte vlekken heeft. Draai de paprika na 10 minuten om.
- Doe de paprika na het bakken in een kom en bedek met folie, laat 20 minuten staan.
- Verwijder het steeltje en de zaadjes.
- Pureer in de foodprocessor tot kleine stukjes.
- Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een geheel.
- Doe de Muhammara in een spuitzak.
Bloemkoolpuree
- Kook de bloemkool gaar in de groentebouillon.
- Giet het water af.
- Pureer met alle overige ingrediënten tot een samenhangende puree.
- Doe de puree in een spuitzak.
Bietenhummus
- Pureer alle ingrediënten, behalve de olie, in de foodprocessor.
- Voeg langzaam de olie toe en blijf pulsen tot een pasta.
Wortelpuree
- Snijd de wortels in kleine stukjes en breng met groentebouillon aan de kook.
- Laat 20 – 30 minuten koken, tot de wortels zacht zijn.
- Giet het water af.
- Pureer de wortels met alle overige ingrediënten tot een puree.
- Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
Korianderchutney
Pulse alle ingrediënten totdat er nog kleine stukjes over zijn.
Garnering
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Rooster de pinda’s in een pannetje tot lichtbruin.
- Voeg wat zout toe en laat afkoelen.
- Maal de parmezaan fijn in de foodprocessor.
- Schep theelepels van de parmezaan op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de parmezaankoekjes 5 minuten tot ze gesmolten en lichtbruin zijn.
- Steek uit tot een rondje van ø 5 centimeter.
- Snijd de broccoli in kleine stukjes.
- Bak op hoog vuur met olijfolie en zout ongeveer 10 minuten.
Opbouw
Bietentartelettes
- Plaats schijfjes biet in de siliconen bolvorm.
- Vul halfvol met bietenhummus.
- Leg daar een plank witte kaas op en vul tot de rand met hummus.
- Smeer een laagje mierikswortelpuree op de bodem van de tartelette.
- Plaats vervolgens de halve bol hummus daarop.
- Decoreer met een cocktailaugurk.
Worteltartelettes
- Smeer een laagje wortelpuree op de bodem van de tartelettes.
- Lepel wat chutney in het midden.
- Garneer met 5 pinda’s.
Muhammaratartelettes
- Gebruik de bodems met parmezaankaas.
- Spuit muhammara op de bodem.
- Daarop streepjes bloemkoolpuree.
- Gebruik een satéprikker om een mooi patroon te maken.
- Garneer met stukjes broccoli, paprika en een half parmezaankoekje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.