Bakgereedschap
Keukenmachine met toebehoren
Foodprocessor
3 springvormen Ø 12,5 centimeter
3 springvormen Ø 27,5 centimeter
Taartkarton zilver Ø 12,5 centimeter
Taartkarton zilver Ø 25 centimeter
Mengkom
Deegroller
Bakpapier
Vershoudfolie
Uitsteekvormpje vierkant
Rasp
Glaceermes klein
Glaceermes groot
Draaiplateau
Taartschraper
Glazen maatbeker
Spuitzak
Spuitmondje
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Carrot cake
- Mix in de keukenmachine suiker, eieren, zonnebloemolie en vanille extract.
- Wel de rozijnen in een bakje met gin.
- Zeef in 2 delen bloem, baksoda, bakpoeder, zout en de specerijen in een kom.
- Voeg vervolgens al mixend in 3 delen de droge ingrediënten bij de natte.
- Voeg rozijnen, sinaasappel, walnoten, gin en de geraspte wortelen toe en mix goed.
- Bekleed de springvormen met bakpapier en verdeel het beslag over de 6 vormen.
- Plaats de springvormen in de voorverwarmde oven en bak in 50 minuten gaar.
Cream cheese frosting
- Klop boter, poedersuiker en vanille extract tot een kruimelig mengsel.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de monchou toe en mix door tot een egale frosting.
Botercrème
- Voeg eiwit samen met suiker in een kom, verwarm au bain-marie en laat de suiker oplossen.
- Klop vervolgens in een vetvrije mengkom het eiwitmengsel in 10-12 minuten glanzend en tot stijve pieken.
- Voeg vervolgens de boter in kleine beetjes toe en klop ondertussen in een andere kom de monchou los.
- Schep de monchou bij het eiwitmengsel en blijf mixen tot een luchtig geheel.
Gemberkoek
- Boen en rasp de sinaasappelschil en rasp de gember.
- Klop suiker, vanillesuiker en boter luchtig.
- Voeg appelstroop toe en klop tot de stroop volledig is opgenomen.
- Volg met bloem, zout, gemberpoeder en kaneelpoeder en klop nogmaals.
- Volg met gember en sinaasappelrasp en meng goed door.
- Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit op vershoudfolie tot een plak van 1 centimeter dik en laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd vervolgens koekjes van 5 bij 12 centimeter.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de koekjes erop.
- Snijd vervolgens 6 raamvensters uit elke koekplak en snijd de bovenkant van de plakken in de vorm van gevels.
- Plaats de koekjes in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten op 180 graden.
- Verhit een pan met isomalt en 2 eetlepels water tot de isomalt vloeibaar is en er bubbels ontstaan. Laat het mengsel niet karamelliseren.
- Giet de isomalt in de raamgaten van de huisjes en laat uitharden.
- Kleur de huisjes in met zilververf.
Afwerken/decoratie
- Stapel de carrot cakes van hetzelfde formaat op elkaar, bestrijk de eerste en de tweede cake met een laag cream cheese frosting en dek af met de laatste cake. Smeer de 2 taarten af met de botercrème en stapel op elkaar.
- Plak de koekhuisjes tegen de taart en verstop eventueel de lichtsnoer achter de huisjes, zodat het licht door de ramen schijnt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.