Deeg
- Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en bol op.
- Laat de deegballetjes ongeveer 10 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.
- Rol de deegballetjes vervolgens in zes lange strengels en leg ze naast elkaar op de werkbank.
- Vlecht tot een Winston:
- Leg drie strengels naast elkaar in noord-zuid richting.
- Leg hierop in het midden drie strengels naast elkaar in west-oost richting.
- Nummer de de deegstrengels als volgt: noord is 1, oost is 4, zuid is 2 en west is 3.
- Leg 1 linksom over 3.
- Leg 4 rechtsom onder 2 door en over 1 heen. (3 en 4 wijzen nu naar links, 1 en 2 naar onder)
- Leg 3 over 4 naar onderen.
- Leg 2 naar links onder 1 door en over 3.
- Leg 4 naar onder over 2.
- Knijp de losse uiteinden van de strengels samen met je vingers en “verstop” ze onder het brood.
- Bol je gevlochten brood iets op en draai het daarbij iets rond. Het brood krijgt nu een mooie ronde vorm en komt iets omhoog.
- Strijk de gevlochten bol af met een geklutst ei. Zet het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 210°C.
- Bak in ongeveer 25 minuten mooi bruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.