Bakgereedschap
- kwastje
- Hakmolen
- taartkarton van ø 21 centimeter
- taartkarton van ø 16 centimeter
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 15 centimeter
- Spuitmondjes maat 253, 366, 3, 12
- spuitzakken
- spuitmondje van ø 1 centimeter
- Taartdowels
- Flowernails
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatine in koud water.
- Bekleed een springvorm van ø 20 centimeter en een van ø 15 centimeter met bakpapier en vet in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Matchabiscuit
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit tot stijve pieken op.
- Voeg beetje voor beetje de kristalsuiker toe.
- Zeef de bloem, zout, maizena. custard en matchapoeder.
- Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe aan het eiwit en klop kort door.
- Spatel voorzichtig het bloemmengsel door de eieren.
- Verdeel over de twee bakvormen.
- Bak in 30 – 40 minuten gaar.
- Laat kort in de vorm afkoelen en vervolgens verder op een rooster.
Frambozenjam
- Breng de frambozen met de geleisuiker aan de kook.
- Laat een paar minuten pruttelen.
- Haal door een zeef.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Witte chocolademousse met pistache en framboos
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
- Verhit 50 milliliter slagroom.
- Giet de slagroom over de chocolade. Laat even staan en roer dan goed door.
- Roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
- Laat iets afkoelen.
- Klop de overige 575 milliliter slagroom stijf.
- Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken.
- Hak de pistachenoten een beetje fijn.
- Snijd de frambozen in vieren.
- Meng de opgeklopte slagroom met chocolademengsel.
- Spatel de eiwitten erdoor.
- Spatel de frambozen en pistachenoten erdoor.
- Zet koel tot gebruik
Trempeersiroop met rozenwater
- Breng het water met de suiker aan de kook.
- Laat ongeveer 1 minuut doorkoken tot alle suiker is opgelost.
- Haal van het vuur en voeg een beetje rozenwater toe.
- Laat afkoelen tot gebruik
Vanille botercrème
- Verwarm het eiwit met de suiker au bain-marie.
- Roer ongeveer 5 minuten tot de suiker is opgelost (check tussen duim en wijsvinger).
- Mix het mengsel 10 minuten op hoge stand koud en stijf.
- Voeg beetje bij beetje de roomboter en het vanille-extract toe.
- Doe een deel van de botercrème in een spuitzak.
- Verdeel de rest van de botercrème over 4 kommen.
- Maak de 2 kommen met de meeste botercrème roze en blauw.
- Maak de andere 2 kommen groen en geel.
- Maak roze waterlelies met een geel hartje en groene waterlelie bladeren in diverse maten met behulp van flowernails.
- Breng wat powder dust aan op de bloemen om ze wat meer diepte te geven.
- Laat opstijven in de vriezer tot gebruik.
Pistache randje
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden.
- Rooster de pistachenootjes op een met bakpapier beklede bakplaat 8 tot 10 minuten.
- Laat het water met de suiker in een steelpan karamelliseren.
- Voeg de nog warme nootjes toe en roer door elkaar.
- Stort het mengsel op een bakpapier en laat afkoelen.
- Hak fijn.
Opbouw taart
- Snijd de bolle kant van het grootste biscuit.
- Snijd het biscuit 2 keer horizontaal door.
- Leg de onderste laag op een taartkarton van ø 21 centimeter.
- Trempeer de bovenste 2 lagen met de trempeersiroop.
- Spuit een dijkje botercrème op de buitenrand van de onderste biscuitlaag.
- Vul het midden met de witte chocolademousse.
- Besmeer de twee losse biscuits met een dun laagje frambozenjam. Blijf 1 – 2 centimeter van de rand af.
- Leg een biscuit op de chocolademousse.
- Herhaal bovenstaande stappen voor de volgende laag.
- Breng rondom en bovenop een dun laagje botercrème aan en zet in de vriezer.
- Herhaal alle bovenstaande stappen voor de kleine taart.
- Plaats deze taart op een taartkarton van ø 16 centimeter.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Strijk beide taarten mooi netjes af met de blauwe botercrème.
- Breng een pistache randje aan op de onderste taart.
- Kleur de overgebleven blauwe botercrème iets donkerder blauw.
- Maak een soort waterpatroon op beide taarten.
- Steek dowels in de grote taart.
- Plaats de kleine taart op de rand aan achterzijde van de grote taart, zodat voor op de taart ruimte overblijft om lelies te plaatsen.
- Plaats diverse soorten lelies en bladeren op de taart.
- Breng eventueel met blauwe botercrème extra accenten aan.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.