Bakgereedschap
- Bakplaat
- Springvormen van ø 18 en ø 30 centimeter
- Uitsteekvormpjes van cijfers 0 t/m 9
- Ronde uitsteekvormpjes van ø 3 centimeter
- Keukenmachine met toebehoren
- Blindbakbonen
- Kwasten
- IJslepel
- Satéstokjes
Voorbereiding
- Vet een springvorm van ø 18 en een van ø 30 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Briseerdeeg
- Kneed alle ingrediënten tot een mooi samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg over de twee springvormen en bekleed daarmee de bodem en zijkanten.
- Prik gaatjes in de bodem.
- Leg een bakpapier bovenop je deegjes en verdeel hierover de bakbonen.
- Bak beide bodems zo’n 15 minuten blind.
- Leg het deeg overige deeg in de koeling, dat heb je nodig voor de decoraties.
Hartige 2019-taart
- Verhoog de temperatuur van je oven naar 200 graden.
- Snijd de helft van de gerookte zalm in stukjes. Snijd de andere helft in mooie plakjes.
- Laat de ananas uitlekken en snijd deze ook in stukjes.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes.
- Doe de eieren, stukjes gerookte zalm, kaas, crème fraiche, ananas, bosui, peper en zout in een kom en schep dit rustig door.
- Giet dit in de voorgebakken vorm van ø 18 centimeter.
- Leg de plakjes gerookte zalm in een mooie waaier bovenop de taart en druk ze een beetje onder het mengsel.
- Bak de taart in 45 minuten af.
Hartige 2020-taart
- Snijd de rode ui in ringen en fruit 5 minuten aan in olijfolie.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Voeg de champignons toe en bak kort mee.
- Schep het ui-champignonmengsel uit de pan en zet even opzij.
- Doe de boter in de pan en laat smelten.
- Voeg de bloem en witte wijn toe en roer zodat er een dikke saus/roux ontstaat.
- Voeg de eieren, kaassoorten, bieslook en kookroom toe aan de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gebakken ui en champignons en de rucola over de quichebodem van ø 30 centimeter.
- Giet daar de saus op.
- Bak de hartige taart in 45-55 minuten gaar.
Decoratie
- Haal je overige deel uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak.
- Steek uit het deeg de cijfers 2019 en 2020. Steek ook de cijfers 1 t/m 12 uit.
- Steek eveneens twee wijzers van de klok en 12 kleine rondjes van ø 3 centimeter uit.
- Leg alle uitgestoken stukjes deel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze af met geklutst ei.
- Bak in 10 tot 15 minuten goudbruin af op 180 graden.
Opbouw
- Haal je overige deel uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak.
- Steek uit het deeg de cijfers 2019 en 2020. Steek ook de cijfers 1 t/m 12 uit.
- Steek eveneens twee wijzers van de klok en 12 kleine rondjes van ø 3 centimeter uit.
- Leg alle uitgestoken stukjes deel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze af met geklutst ei.
- Bak in 10 tot 15 minuten goudbruin af op 180 graden.
- Leg de cijfers 2019 op de zalmtaart.
- Snijd de bieslook fijn en meng deze door de roomkaas.
- Schep met behulp van een ijsbolletjestang 12 bolletje van de roomkaas met bieslook.
- Beleg de 2020-taart met de 12 bolletjes en leg op elk bolletje een cijfer, zoals bij een klok. Zet de wijzers van de klok op 5 voor 12.
- Zet de getallen 2020 op een satéprikker en plaats deze midden in de taart.
- Garneer het geheel met wat verse slablaadjes, tomaten, pijnboompitten, balasmicosiroop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.