Bakgereedschap
- A4-vellen Acetaatfolie
- Rooster
- Bakpapier
- Springvorm(en) ø 20 centimeter (3x)
- Springvorm(en) ø 18 centimeter (2x)
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakring van ø 20 centimeter en 10 centimeter hoog
- Uitstekers van ø 20 en 16 centimeter
- Rasp
- Spuitzakken
- Uitsteekvormpjes cijfers 0 t/m 9 van ø 2-3 centimeter
- Tandwiel mallen
- Kwastje
Voorbereiding
- Bekleed 2 springvormen van ø 18 centimeter met folie.
- Bekleed de springvorm(en) van ø 20 centimeter met bakpapier en vet ze in.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de hoge bakring van ongeveer 10 centimeter met A4 acetaatfolie.
- Leg een acetaatfolie op een stevige ondergrond en plaats hier de bakring op.
- Week de gelatine in koud water.
Perenlaag
- Was de peren en snijd ze in kleine stukjes.
- Smelt de boter.
- Voeg de peren toe aan de boter en kook dit voor een minuut.
- Voeg de suiker toe en kook door tot de suiker is opgelost.
- Verwarm ondertussen de gelatine.
- Zet het vuur uit en voeg de kaneel en de gelatine toe aan de peren.
- Roer goed door elkaar.
- Verdeel de peren over de 2 springvormen van ø 18 centimeter.
- Giet de resterende siroop eroverheen.
- Zet de bakvormen in de vriezer en laat hard worden.
Carrotcake met gezouten walnoten
- Dep de geraspte wortels droog.
- Hak de walnoten fijn en rooster ze in een koekenpan.
- Verwarm de noten met het zout en de boter tot de boter is gesmolten. Roer goed door.
- Klop de eieren luchtig.
- Voeg geleidelijk de suiker toe.
- Giet al kloppend langzaam de plantaardige olie bij de eieren.
- Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda en spatel in delen door het eimengsel.
- Voeg de wortels toe.
- Rasp de sinaasappel en knijp het sap uit. Voeg beide toe aan het beslag.
- Mix goed en voeg als laatste de walnoten toe.
- Verdeel het beslag in drie delen.
- Stort elk deel in een ingevette bakvormen van ø 20 centimeter.
- Bak de cakes in 20-30 min gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Cream cheese mousse
- Klop de slagroom lobbig en zet in de ijskast.
- Klop de roomkaas met de suiker op.
- Verwarm de gelatine zodat hij vloeibaar wordt.
- Giet de gelatine al kloppend, langzaam bij het roomkaasmengsel.
- Voeg het vanille-extract toe en klop kort door.
- Spatel voorzichtig de slagroom uit de ijskast in delen door de roomkaas.
Garnering
- Rol de blauwe fondant uit met tylose poeder en steek met een cirkel van 20 centimeter uit.
- Steek daarin weer een cirkel van 16 centimeter uit, zodat je een ring overhoudt.
- Doe wat fondant in een malletje voor tandwielen.
- Rol de witte fondant uit met tylose poeder.
- Steek/snijd cijfers en wijzers uit.
- Meng goudpoeder met wat wodka tot een verf-achtige structuur.
- Bestrijk de cijfers, wijzers en een paar tandwielen met een beetje goudverf.
Samenstellen
- Verdeel een laag cream cheese mousse over de bodem van de bakring met acetaatfolie.
- Leg hier een plak carrotcake op.
- Verdeel hier een laag cream cheese mousse over.
- Leg een perenlaag op de mousse.
- Verdeel hier weer mousse over.
- Leg hier een plak carrotcake op.
- Herhaal met een laag mousse, peren en mousse.
- Sluit af met een carrotcake.
- Laat de taart opstijven in de vriezer.
- Haal de taart uit de vriezer en plaats de gekoelde taart op zijn kop op een taartschaal.
- Verwijder de vorm en het acetaatfolie.
- Smeer de taart netjes af met de overgebleven cream cheese mousse.
- Laat nog even opstijven in de koeling terwijl je de garnering maakt.
- Leg de blauwe fondantring op de taart.
- Verdeel de cijfers en wijzers als een klok over de ring.
- Versier de zijkant van de taart met 2020 cijfers.
- Leg ook de tandwieltjes op de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.