Bakgereedschap
- Bakplaat
- Uitsteker van ø 12 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Siliconen vorm voor panna cotta van ø 8 centimeter
- 15 Bakringen van ø 8 centimeter
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Hakmolen
Voorbereiding
- Week de gelatine in aparte bakjes in koud water.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Pâte sablée
- Meng de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout.
- Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met je handen door de bloem tot een kruimelig deeg.
- Klop het ei los en voeg toe.
- Kneed tot een samenhangend deeg.
- Verpak in folie en laat opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik.
- Steek deegjes uit met de uitsteker van ø 12 centimeter.
- Fonceer de deegjes in de bakringen van ø 8 centimeter.
- Snijd de randjes netjes af.
- Laat de taartjes 15 minuten in de koeling opstijven.
- Bak de taartjes in 15 minuten gaar en goudbruin.
Panna cotta met paprikacoulis
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de paprika’s in stukken, verwijder de zaadlijsten en leg ze op de bakplaat.
- Rooster ze 45 minuten.
- Breng de room aan de kook.
- Voeg de geitenkaas toe en roer goed totdat er geen brokjes meer zijn.
- Doe de gelatine, peper en zout erbij en giet het mengsel in kleine glaasjes.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Haal de paprika’s uit de oven, verwijder het vel en mix ze glad samen met de olijfolie, peper en zout.
- Laat afkoelen.
- Bekleed opnieuw de bakplaat met bakpapier en leg er hoopjes geraspte Parmezaanse kaas op.
- Bak de kaaskoekjes 15 – 20 minuten.
- Laat afkoelen.
- Verdeel een laagje paprikacoulis over de bodem van de tartelette.
- Los de panna cotta uit de vormpjes en zet deze op de paprikacoulis.
- Doe daar nog een lepeltje paprikacoulis bovenop.
- Garneer het geheel met een kaaskoekje.
Cheesecake
- Rooster de pijnboompitten even droog in een hete pan.
- Laag afkoelen en hak daarna grof.
- Meng de gehakte pijnboompitten met 3 eetlepels ricotta tot een grove pasta.
- Vul 5 tartelettes met een bodempje van de pasta.
- Verhit de slagroom en los de uitgeperste gelatine erin op.
- Laten afkoelen.
- Meng de rest van de ricotta met 2 eetlepels tomatenolie.
- Voeg de slagroom, zongedroogde tomaten, basilicum en peper en zout toe.
- Giet het mengsel op de pijnboompitten pasta.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Rol van de ham 5 roosjes.
- Zet de hamrolletjes op de opgesteven vulling en decoreer met pijnboompitjes.
Zalm
- Maal de gerookte zalm, mascarpone, room, citroensap, dille, peper en zout fijn.
- Breng eventueel extra op smaak met peper, zout of citroensap.
- Verdeel over 5 tartelettes.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Decoreer met een takje shiso purple cress en dille voor het opdienen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.