Voorbereiding voor de volkorenbroodjes
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
Deeg
- Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist hier in op.
- Zeef meel en kleinbroodpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltjes in het midden en schenk hier het gistmengsel in. Verdeel het zout, suiker en margarine op de rand van de bloem.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg, doe dit met de hand of gebruik een speciale keukenmachine.
- Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Stort het deeg op een met bloem bestoven werkbank en verdeel in kleine deegballetjes van ongeveer 60 gram.
- Bol de balletjes op en laat 30 minuten rijzen.
- Maak vervolgens verschillende broodjes, zoals een vlechtbroodje, een knoopbroodje of een gewoon bolletje.
- Kluts een ei en bestrijk de volkorenbroodjes met ei.
- Besprenkel de volkorenbroodjes met maanzaad en/of sesamzaad.
- Leg ze op de bakplaat en dek af met een schone theedoek.
- Laat de broodjes opnieuw 60 minuten rijzen.
- Bak de volkorenbroodjes ongeveer 8 minuten in de warme oven tot ze bruin en gaar zijn.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.