Frisse Weespermoppen, brosse stroopkoeken met een zoete stroop en heerlijke koffiekoeken. Deze kroonluchter hangt boordevol lekkere koekjes!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Vogelvorm
- Kleine uitsteker hartvormig
- Uitsteker vogel
- Bakplaat
- Bakpapier
Voorbereiding voor de koeken
- Verwarm de oven voor op 112 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koffie koeken
- Zeef de bloem boven een kom.
- Voeg de kristalsuiker en een snufje zout toe en meng dit goed door.
- Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe.
- Voeg het eigeel, 10 gram oploskoffie en het merg van een vanillestokje toe.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.
- Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Steek met verschillende vormpjes vogels en hartjes uit het deeg en leg dit op een beklede bakplaat.
- Steek pinnetjes in de koekjes.
- Laat de koekjes 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 175 graden.
- Bak de koffiekoeken gaar in 10 minuten.
- Haal de koffiekoeken uit de oven en laat ze afkoelen.
Weespermoppen
- Doe het amandelmeel, suiker, een snufje zout en de citroenrasp in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de eidooiers toe en meng dit tot een soepel amandelspijs.
- Verdeel het deeg in 2 rollen met een diameter van 3 centimeter.
- Verpak de deegrollen in vershoudfolie en laat ze 60 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Strooi kristalsuiker op het werkblad en rol het deeg hier doorheen.
- Snijd de rollen in plakken van 1,5 centimeter dik en leg deze op een beklede bakplaat.
- Maak van de plakken deeg hartjes en steek er pinnetjes in.
- Bak de Weespermoppen gaar in 6 tot 8 minuten.
- Haal de Weespermoppen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Stroop koeken
- Kneed de bloem, boter, suiker, ei, zout en bakpoeder in een kom tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van 3 millimeter.
- Steek hartjes met een diameter van ongeveer 7 centimeter uit het deeg.
- Steek hartjes met een diameter van ongeveer 5 centimeter uit het deeg.
- Leg de koekjes op een bakplaat en steek pinnetjes in de helft van de koekjes.
- Bak de koekjes gaar in 13 tot 18 minuten.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Stroopvulling
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Voeg de suiker, stroop, kaneel en de mandarijnrasp toe en breng het aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur en laat de stroopvulling een beetje afkoelen.
- Bestrijk de helft van de koekjes met de stroopvulling en plak daar een ander koekje bovenop.
- Laat de stroopkoeken rusten.
Royal icing
- Zeef de poedersuiker boven een kom.
- Voeg het eiwit toe en meng dit goed door.
- Verdeel de icing in 4 gelijke delen.
- Voeg oranje, zwarte, witte en roze kleurstof toe aan de icing.
- Voeg 1 eetlepel citroensap toe aan de icing om het iets dunner te maken.
- Doe de royal icing in een spuitzak met een klein, rond spuitmondje.
Opbouw van de koekjeskroonluchter
- Decoreer de koekjes met de verschillende kleuren royal icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.