Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de gecondenseerde melk circa twee uur au bain-marie.
Bakgereedschap
- keukenmachine met toebehoren
- bakblikken (Ø 25, Ø 20, Ø 15 en Ø 10 centimeter)
- deegroller
- stempel in ruitvorm
- spuitzak
- gekarteld spuitmondje plus opzetstuk voor royal icing
- kwastjes
- eetbare lijm
- uitstekers voor bloemen
- siliconenmat voor sierrandje
- siliconen mat voor sugar lace
- plaatje om crème af te koelen
- fondantrolstok
- plastic buisjes ter versteviging
- dikke taartkartons
Bananenvulling
- Week de gelatine in koud water.
- Pureer de bananen samen met de suiker.
- Verwarm het citroensap en los hierin de gelatine op.
- Meng dit door het bananenmengsel.
- Klop de slagroom stijf – spatel die door het bananenmengsel.
Vanillebiscuit
- Bekleed de bakvormen met bakpapier.
- Meng de bloem, het zout en de maïzena.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel. Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.
Chocoladebiscuit
- Bekleed de bakvormen met bakpapier.
- Meng de bloem, het zout, de cacao en de maïzena.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel.
- Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.
Botercrème
- Meng bloem met melk.
- Schenk het mengsel door een zeef in de pan; verwarm het en voeg het vanillestokje toe.
- Breng het mengsel aan de kook – blijf constant roeren.
- Wanneer de substantie dikker wordt: schenk deze uit over het afkoelplaatje en dek hem met folie. Laten afkoelen.
- Klop de boter met poedersuiker wit romig en voeg in gedeeltes het bloem-melkmengsel toe.
Geroosterde pecannoten
- Rooster de pecannoten.
Royal Icing
- Meng de ingrediënten en stort in een spuitzak met klein spuitmondje.
Sugar lace
- Kneed de sugar lace tot het zacht is en strijk uit over de mal. Laat 4 minuten drogen en haal de decoratie voorzichtig uit de vorm. (Sugar lace kan vervangen worden door fondantversieringen.)
Taart opbouwen
- Zaag de biscuits in gelijke lagen.
- Breng op de buitenste rand een ring botercrème aan.
- Vul de binnenkant met bananenroom.
- Bestrijk de andere laag met de dulce de leche en verdeel hier wat pecannoten over.
- Verstevig met 3 op maakt geknipte buisjes per laag.
- Strijk de buitenkant af met botercrème.
- Bekleed alle lagen met rolfondant.
- Decoreer elke laag op een andere manier.
- Stapel ze op en werk af met het sugar lace.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.