E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vintage wedding cake

‘Ja, ik wil... TAART.’ Met zowel vanillebiscuit als chocoladebiscuit erin, voor elke gast wat wils. En iederéén houdt toch van van dulce de leche met chocolade- en bananenvulling?

Marjolein

Recept van
Marjolein

Taart
(10) reviews

Ingrediënten

Voorbereidingen

  • 1 blik dulce de leche (gecondenseerde melk)

Bananenvulling

  • 500 gram banaan (schoon)
  • 240 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 liter slagroom

Vanillebiscuit

  • 9 eieren
  • 270 gram poedersuiker
  • 225 gram bloem
  • 45 gram maïzena
  • snuf zout
  • vanillestokje

Chocoladebiscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram poedersuiker
  • 120 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 25 gram cacao
  • snuf zout

Botercrème

  • 340 gram melk
  • 60 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 300 gram poedersuiker
  • 0 vanillestokje
  • 1200 gram wit fondant
  • roze kleurstof
  • groene kleurstof

Geroosterde pecannoten

  • 300 gram pecannoten

Royal Icing

  • 300 gram poedersuiker
  • 30 gram eiwit
  • 1 citroen (sap)

Sugar lace

  • sugar lace (optioneel)

Taart opbouwen

  • witte pareltjes
  • glansspray
  • roze lint

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de gecondenseerde melk circa twee uur au bain-marie.

Bakgereedschap

  • keukenmachine met toebehoren
  • bakblikken (Ø 25, Ø 20, Ø 15 en Ø 10 centimeter)
  • deegroller
  • stempel in ruitvorm
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje plus opzetstuk voor royal icing
  • kwastjes
  • eetbare lijm
  • uitstekers voor bloemen
  • siliconenmat voor sierrandje
  • siliconen mat voor sugar lace
  • plaatje om crème af te koelen
  • fondantrolstok
  • plastic buisjes ter versteviging
  • dikke taartkartons

Bananenvulling

  • Week de gelatine in koud water.
  • Pureer de bananen samen met de suiker.
  • Verwarm het citroensap en los hierin de gelatine op.
  • Meng dit door het bananenmengsel.
  • Klop de slagroom stijf – spatel die door het bananenmengsel.

Vanillebiscuit

  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Meng de bloem, het zout en de maïzena.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel. Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.

Chocoladebiscuit

  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Meng de bloem, het zout, de cacao en de maïzena.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker – spatel hierdoor de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel.
  • Bak het biscuit in 25 à 30 minuten gaar.

Botercrème

  • Meng bloem met melk.
  • Schenk het mengsel door een zeef in de pan; verwarm het en voeg het vanillestokje toe.
  • Breng het mengsel aan de kook – blijf constant roeren.
  • Wanneer de substantie dikker wordt: schenk deze uit over het afkoelplaatje en dek hem met folie. Laten afkoelen.
  • Klop de boter met poedersuiker wit romig en voeg in gedeeltes het bloem-melkmengsel toe.

Geroosterde pecannoten

  • Rooster de pecannoten.

Royal Icing

  • Meng de ingrediënten en stort in een spuitzak met klein spuitmondje.

Sugar lace

  • Kneed de sugar lace tot het zacht is en strijk uit over de mal. Laat 4 minuten drogen en haal de decoratie voorzichtig uit de vorm. (Sugar lace kan vervangen worden door fondantversieringen.)

Taart opbouwen

  • Zaag de biscuits in gelijke lagen.
  • Breng op de buitenste rand een ring botercrème aan.
  • Vul de binnenkant met bananenroom.
  • Bestrijk de andere laag met de dulce de leche en verdeel hier wat pecannoten over.
  • Verstevig met 3 op maakt geknipte buisjes per laag.
  • Strijk de buitenkant af met botercrème.
  • Bekleed alle lagen met rolfondant.
  • Decoreer elke laag op een andere manier.
  • Stapel ze op en werk af met het sugar lace.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.