Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Staafmixer
- Klein bolmatje van ø 3 centimeter
- Grote bolmat van ø 6 centimeter
- Deegroller
- Ronde uitsteker van ø 10 centimeter
- Ronde uitsteker met gekartelde rand van ø 6 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Bakkwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier (2x).
Appelvulling
- Breng de appelsap aan de kook.
- Voeg de suiker, agar agar en kruiden toe en laat een minuut koken.
- Giet in een bord, dek af en laat opstijven in de koelkast.
- Snijd ondertussen de appel in blokjes.
- Maal de vulling met een staafmixer tot puree.
- Voeg de appelblokjes toe en spatel door.
- Doe de vulling in de kleine bolvormpjes.
- Leg in de vriezer.
Kastanjemousse
- Druk de kastanjepuree door een zeef.
- Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng ze met een vlinderhaak tot luchtige mousse.
- Doe de mousse in een spuitzak.
- Vul de grote bolvormen bijna helemaal met de mousse.
- Haal de bevroren appelvulling uit de vriezer en druk in elke mousse een appelkern.
- Strijk de bolvorm netjes af.
- Laat opstijven in de vriezer.
Marsepein
- Kneed de pistachepasta door de marsepein.
- Rol de marsepein dun uit.
- Steek grote cirkels marsepein uit.
Meringue-puntjes
- Klop de aquafaba op met de cream of tartar.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Breng op kleur met de matcha.
- Doe in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de bakplaat met bakpapier.
- Laat de meringues ongeveer 70 minuten drogen op 100 graden.
Koekjes
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Meng alle ingrediënten met de vlinderhaak tot een mooi deeg.
- Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte.
- Steek met de ronde uitsteker van ø 6 centimeter koekjes uit.
- Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in 13 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
Opbouw
- Haal de kastanjemousse uit de vriezer.
- Bedek elk bolletje mousse voorzichtig met een plakje marsepein.
- Leg de bolletjes op een koekje.
- Bestrijk de bolletjes met een natte kwast en plak er een paar meringue puntjes op vast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.