Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Hakmolen
- Staafmixer
- Thermometer
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Spuitmondje
- Marmeren plaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg de marmeren plaat in de vriezer.
Macarons
- Mix de poedersuiker en het amandelmeel door elkaar in de hakmolen tot het de dikte van bloem heeft.
- Meng de rode kleurstof door 120 gram eiwit met de staafmixer.
- Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot 110 graden.
- Klop de overige eiwitten luchtig.
- Giet de suikersiroop langzaam bij de opgeklopte eiwitten, terwijl je blijft mixer.
- Klop op hoge snelheid door tot een afgekoelde, glanzende meringue.
- Spatel de amandelmeel door de meringue.
- Voeg ook de gekleurde eiwitten toe en spatel door.
- Macroneer het beslag. Het is goed als het langzaam terugvloeit wanneer je een eetlepel beslag terug in de kom laat vallen.
- Spuit macarons op als kersjes op de bakplaat. Sommige los, sommige als twee naast elkaar.
- Laat de bakplaat een paar keer op de werkbank vallen om luchtbubbels te laten ontsnappen uit het beslag.
- Bak de macarons in 15 minuten gaar.
- Haal ze direct na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze verder afkoelen.
Ganache
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet over de chocolade.
- Roer voorzichtig tot een mooie glanzende ganache.
- Doe in een spuitzak en afkoelen tot kamertemperatuur.
Kersenvulling
- Breng de kersensap, agar agar en suiker aan de kook.
- Laat een minuutje inkoken.
- Zet in de koeling en laat opstijven.
- Voeg de likeur toe en maal met de staafmixer tot een mooie mousse.
- Doe in een spuitzak.
Stokjes
- Smelt de chocolade en doe in een spuitzakje.
- Knip een heel klein puntje af.
- Maak op de marmeren plaat stokjes voor de enkele en dubbele kersen.
Montage
- Spuit cirkels van ganache op de ene helft van de macaron.
- Spuit in het midden een dotje kersenmousse.
- Leg de andere kant van de macaron er op.
- Steek een kersenstokje in de macarons om de kers af te maken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.