Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 2x Springvorm van ø 25 centimeter
- 2x Springvorm van ø 20 centimeter
- 2x Springvorm van ø 15 centimeter
- Bakpapier
- Rasp
- Zeef
- Vershoudfolie
- Handmixer
- Taartkartons van ø 25, 20 en 15 centimeter
- Dowels
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Biscuit
Tip: Maak dit beslag in meerdere keren in verband met de hoeveelheid.
- Maal de pistachenoten fijn tot pistachemeel.
- Meng de poedersuiker, amandelmeel en gemalen pistache.
- Voeg 5 eieren, vanille extract, zout en rozenwater toe en meng tot een gladde pasta.
- Voeg de boter en suiker toe en klop tot een egaal beslag.
- Meng daarna 1 voor 1 de rest van de eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgelost. Mix tot een luchtig beslag.
- Zeef en voeg de bloem en bakpoeder toe en mix op lage stand.
- Verdeel het beslag over de bakblikken, je bakt in totaal 6 biscuits.
- Bak de biscuits in +/- 35 minuten gaar, test met een prikker op gaarheid.
- Laat afkoelen op een rooster.
Hermine botercrème
- Meng de bloem, suiker, zout en havermelk in een pannetje op het vuur al roerend tot het een dik papje wordt.
- Stort op een bord, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de boter luchtig tot het wit wordt.
- Voeg lepel voor lepel het papje toe en klop flink door tot het mooi en licht is.
- Voeg rozenwater naar smaak toe.
- Gebruik de vlinderhaak om de luchtbellen uit de botercrème te slaan.
Lemoncurd vulling
- Klop de eieren los in een pannetje.
- Roer de overige ingrediënten er doorheen en verhit op middelhoog vuur.
- Verwarm al roerend tot het mengsel indikt, dit duurt zo’n 7-10 minuten. Let op dat het mengsel niet gaat koken!
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Opbouw
- Leg van elk formaat een biscuit op een bijpassend karton.
- Spuit een rand botercrème en vul het midden op met lemoncurd.
- Stapel de biscuits op elkaar tot je alle taarten hebt opgebouwd.
- Smeer de buitenkant af met botercrème.
- Steek dowels in de grootste 2 taarten voor de stevigheid.
- Stapel voorzichtig de taarten op elkaar.
- Versier de taart rondom met eetbare bloemen en blaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.