Bakbenodigdheden
- Deegroller
- Deegsteker
- Stervormige uitsteker
- Ronde uitsteker (of groot rond spuitmondje)
- Bakplaat
- Bakpapier
- Pipet
- Zeef
- Handmixer
- Spuitzakken
- Stervormig spuitmondje
Voorbereiding
- Zet de zonnebloemolie in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bladerdeeg
- Zeef de bloem en maak er een bergje van met in het midden een kuiltje.
- Los het zout op in het water en giet dit in het kuiltje in de bloem.
- Snijd de boter in blokjes van ongeveer 2 centimeter en voeg toe.
- Werk met je vingertoppen geleidelijk de bloem door het kuiltje.
- Breng met een deegsteker de ingrediënten verder samen tot een grof deeg. De stukjes boter moeten als marmer door het deeg zichtbaar blijven.
- Zorg dat het deeg koud blijft.
- Maak een bal van het deeg.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot rechthoek.
- Vouw het deeg in 3 lagen op elkaar en verpak in plasticfolie.
- Leg voor 20 minuten in de koeling.
- Rol het gekoelde deeg uit tot een rechthoek van circa 25 x 70 centimeter.
- Pak de korte kant van het deeg en vouw het ⅓ naar binnen.
- Pak de andere kant en vouw het ⅔ naar binnen.
- Vouw het deeg dan nogmaals 1x dubbel. Het is nu 4x gevouwen.
- Dek weer af met plasticfolie en leg 30-40 minuten in de koeling.
- Rol het deeg in de andere richting uit en herhaal de bovenstaande vouw-stappen nog 2x. Draai het deeg elke keer een kwartslag, voordat je het uitrolt.
- Laat het deeg weer 30-40 minuten koelen.
- Vouw het uiteindelijk nog 1x in 3 lagen, voordat je het gebruikt.
- Rol het deeg uit en steek 24 sterren uit met een deegsteker.
- Leg 12 sterren op de bakplaat met bakpapier.
- Steek in de overige 12 sterren een gat uit in het midden.
- Plaats deze sterren bovenop de sterren op de bakplaat.
- Bak de sterren in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
Perensap parels
- Breng het perensap aan de kook.
- Voeg de agar-agar toe en roer goed door.
- Laat iets afkoelen.
- Druppel met een pipet het sap in druppels in de koude olie.
- Zeef ze uit de olie en spoel de parels af met water.
Blauwe kaas vulling
- Klop de blauwe kaas los met de vegan roomkaas.
- Hak de walnoten grof en voeg ze toe.
- Doe de vulling in een spuitzak met stervormig spuitmondje en leg koud tot gebruik.
- Snijd de peer in kleine blokjes en gaar deze even in de pan met een beetje olijfolie.
Opbouw
- Vul de bladerdeegbakjes voor de helft met kaasvulling.
- Verdeel hierover wat perenstukjes.
- Vul verder op met kaasvulling.
- Versier met een beetje perenkaviaar en wat blaadjes shiso cress.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.