Bakgereedschap
- Huishoudfolie
- Deegroller
- Bakplaat (2x)
- Rasp
- Liniaal
- Pizzasnijder
- Vissen sjabloon op taartkarton (zelf maken)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Teken een vis op een taartkarton en knip uit.
Snel bladerdeeg
- Snijd de roomboter in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Meng de zout door de bloem.
- Meng de roomboter door de bloem, niet kneden.
- Voeg het water in een keer toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Maak een bal van het mengsel.
- Rol uit tot ongeveer 7 millimeter dikte.
- Vouw het deeg 2 keer op, zodat je 3 lagen deeg hebt.
- Draai het deeg een kwartslag en rol uit.
- Vouw opnieuw in 3 lagen.
- Verpak in folie en leg 15 minuten in de vriezer.
- Herhaal het uitrollen en vouwen nog tweemaal.
- Halverwege de laatste toer snijd je een klein stuk deeg van 160 gram af voor de decoratie.
- Koel de laatste keer het deeg 30 minuten (eventueel in de vriezer).
Gehaktvulling
- Rasp een halve teen knoflook en kneus 1 teen knoflook.
- Snij de peterselie fijn en ris de blaadjes van een takje tijm.
- Meng het gehakt met het zout, de truffeltapenade, paneermeel, eierdooier en de geraspte knoflook.
- Dek af met huishoudfolie en zet koud.
- Hak de champignons fijn.
- Bak ze met de gekneusde teen knoflook, tijm en peterselie in de olijfolie.
- Laat het champignon mengsel afkoelen en – indien het nat is – ook uitlekken.
Zalmvulling
- Hak de zalmfilet en garnalen fijn.
- Hak de dille fijn.
- Meng de zalm, garnalen, paneermeel, zout, peper, dille, citroensap eiwit tot een soepel mengsel.
- Dek af en zet koel.
Opbouw gehaktbroodjes
- Rol 400 gram van het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 millimeter dikte.
- Snijd met een pizzasnijder 6 vakjes van 12 x 12 centimeter uit.
- Maak 10 centimeter lange worstjes van ongeveer 30 – 35 gram per stuk van het gehaktmengsel.
- Leg een plak Serranoham op het deeg.
- Verdeel hierover een eetlepel champignonmengsel.
- Let een worstje hiernaast en pak het geheel in met de ham.
- Vouw de deeg vakjes dubbel.
- Rol een stuk deeg uit.
- Snijd er 18 strengen van ongeveer 3 millimeter breed uit.
- Maak 6 vlechten van ongeveer 14 centimeter lang per stuk.
- Leg de vlechten diagonaal over de broodjes.
- Klop 1 ei los met een snuf zout.
- Strijk af met ei.
Opbouw zalmbroodjes
- Rol 400 gram van het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 millimeter dikte.
- Snijd opnieuw met de pizzasnijder 6 vakjes van 12 x 12 centimeter.
- Maak worstjes van het vismengsel en leg ze op het deeg.
- Vouw de deeg vakjes dubbel.
- Rol een ander stuk koud deeg uit en snijd er met het sjabloon vissen uit.
- Decoreer de broodjes met de visjes.
- Maak een vissenoog van een pijnboompitje.
- Strijk de broodjes af met eimengsel.
Afbakken
- Leg alle broodjes op de bakplaat met bakpapier.
- Bak ze af in 25 – 30 minuten. Draai de platen – indien nodig – tussentijds om.
- Als de broodjes te bruin worden, kun je de oventemperatuur halverwege terug zetten naar 190 graden.
- Leg de broodjes na het bakken kort op keukenpapier.
- Serveer ze op een mooie schaal.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.