Voorbereiding
- Vet vijf bakvormpjes van 11 centimeter in.
- Vet een halve bolvormige bakvorm van 11 centimeter in.
- Vet een vierkante bakvorm met een diameter van 24 centimeter in.
- Zet een cupcakevorm klaar.
- Zet zes kommetjes klaar.
- Leg kleurstoffen klaar in de kleuren paars, blauw, groen, geel, oranje, rood, zwart en bruin.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
Regenboogbiscuit
- Klop eieren met suiker, vanillesuiker en citroenextract in een keukenmachine luchtig.
- Zeef bloem, zetmeel en zout boven een beslagkom, meng met een vork door elkaar en spatel door het eimengsel tot een egaal beslag.
- Schep in ieder kommetjes 100 gram beslag. Breng alle zes de beslagjes op kleur met de kleurstoffen.
- Doe het rode beslag in de bolvormige bakvorm.
- Verdeel de rest van het beslag over de vijf kleine bakvormen.
- Bak de cakes in 30 tot 40 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
- Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.
Chocoladecake en cupcake
- Smelt chocolade au bain-marie.
- Voeg boter toe en laat smelten. Roer goed door met een spatel tot een egale saus.
- Klop eiwitten samen met suiker luchtig. Voeg vanille- en sinaasappelextract toe en klop goed door.
- Zeef bloem, zetmeel, gist en zout boven een beslagkom. Meng goed met een vork. Voeg toe aan eimengsel en klop 5 minuten tot een egaal beslag.
- Spatel chocoladeboter rustig door het beslag.
- Vul de cupcakevorm en de vierkante bakvorm met het chocoladebeslag.
- Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Houdt de cupcake in de gaten, deze is na circa 20 minuten klaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Witte chocoladecrème
- Schenk gecondenseerde melk in een beslagkom.
- Zeef het zetmeel boven de beslagkom en roer door de gecondenseerde melk.
- Warm melk op in een pannetje op laag vuur.
- Giet bij de gecondenseerde melk en roer goed door.
- Schenk het mengsel terug in de pan en brengen aan de kook tot het ingedikt is.
- Voeg witte chocolade toe en laat smelten. Roer goed door tot een egale room. Laat afkoelen in de koelkast.
- Klop boter luchtig in een keukenmachine. Voeg witte chocoladeroom toe en klop tot een egale botercrème. Doe in een spuitzak.
Pure chocoladeganache
- Doe slagroom in een pan met dikke bodem en breng op laag vuur tot het kookpunt.
- Breek chocolade in stukken in een beslagkom.
- Giet warme slagroom bij de chocolade. Laat de chocolade smelten. Roer goed door en laat koud worden in de koeling.
- Klop de koude ganache op met een mixer en doe in een spuitzak.
Samenstellen
- Snijd de gekleurde cakes op gelijke hoogte.
- Leg een cake klaar op de werkbank. Bedek de cake met een laagje witte chocoladecrème en leg de volgende cake erop. Herhaal met alle platte cakes.
- Plaats als laatste de bolvormige cake op de taart.
- Smeer de volledige cake in met een laagje witte chocoladecrème, maar houdt een beetje botercrème over voor de cupcake. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
- Doe overige botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit een toefje op de cupcake.
- Verdeel fondant in twee grote en drie kleine delen. Breng een groot stuk fondant op kleur met geel, en het andere grote deel met blauwe kleurstof.
- Kleur een klein stukje fondant met groene kleurstof en houdt een klein stukje wit voor het oog. Maakt de rest van de fondant zwart.
- Versier de cake tot een minion met de gekleurde fondant.
- Snijd de randen van de chocoladecake recht.
- Snijd vervolgens de hele cake, horizontaal, doormidden.
- Smeer een laag chocoladeganache op een van de twee cakes en leg de andere cake erop.
- Smeer de hele taart af met ganache en laat opstijven in de koelkast.
- Meng poedersuiker en eiwit goed door elkaar tot een icing.
- Leg de chocoladebodem op een serveerschaal.
- Plaats de monion en cupcake op de chocoladecake.
- Decoreer met de royal icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.