Bakgereedschap
- Pizzaschep
- Pizzasteen
- Deegroller
- Mengkom (2 stuks)
- Bakpapier
- Vershoudfolie
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Verdeel het deeg vervolgens in 2 delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit.
- Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
- Bestrijk de bodems met een laag van het crème fraîche-mengsel en volg met de aubergine, ui en plukjes gehakt.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 10 minuten.
Topping
- Pers de tenen knoflook, snijd de aubergine in dunne plakjes en pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
- Kruid het gehakt met de droge kruiden en kneed er 2 geperste tenen knoflook door.
- Meng de crème fraîche met zure room, 1 geperst teentje knoflook, nootmuskaat en een snufje zout. Roer goed door.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Garneer de flammkuchen met de granaatappelpitten en de koriander.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.