Bakgereedschap
- keukenmachine met bisschophaak
- deegkleedje
- kwastje
- bakplaat (ingevet)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 230 ⁰C, boven- en onderwarmte.
Vegan worstenbroodjes
- Doe alle ingrediënten voor de broodjes, behalve de havermelk, in de kom van de keukenmachine; zorg dat de gist en het zout nog niet direct met elkaar in aanraking komen.
- Zet de keukenmachine op de laagste snelheid aan om de ingrediënten alvast te mengen.
- Verwarm de havermelk tot lauwwarm (lichaamstemperatuur). Voeg, terwijl de machine rustig blijft draaien, de havermelk toe aan de ingrediënten in de kom.
- Kneed alles tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 10 minuten rijzen onder een deegkleedje.
- Bind ondertussen het vegan gehakt met zoveel water (of groentebouillon) en paneermeel dat je er samenhangende worstjes van kunt vormen.
- Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze (bijvoorbeeld gehaktkruiden).
- Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en rol tot gelijkmatige pilletjes van ongeveer 10 cm lang.
- Ontgas de deegbolletjes en druk met platte hand uit tot ongeveer 12 cm lang.
- Leg op ieder deegstukje een worstje en vouw beide uiteinden van het deeg over de uiteinden van de worstjes heen naar binnen.
- Pak het deeg in de lengte aan de bovenzijde vast, haal over het worstje heen en druk vast op de onderzijde.
- Maak de sluiting goed dicht en rol het worstenbroodje tot het gewenste model.
- Leg de worstenbroodjes met de sluiting naar onderen op de bakplaat en laat 20 minuten narijzen.
- Bak de worstenbroodjes in 12 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk direct na het bakken met een beetje gesmolten margarine voor een mooie glans.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.