E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

NY state of pizza

Deze pizza is belegd met pistachepesto, ricotta, mozzarella, asperges en citroen. Wat deze pizza echt uniek maakt? Hij is volledig vegan! Zelfs de kazen zijn helemaal plantaardig én zelfgemaakt. Een feestje voor iedereen, ook als je niet vegan eet.

Shelby

Recept van
Shelby

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 300 gram bloem
  • 210 milliliter water
  • 5 gram zout
  • 6 gram droge gist
  • 2 gram kristalsuiker
  • 10 gram olijfolie
  • 100 gram semolina

Veganistische Parmezaanse kaas

  • 60 gram amandelmeel
  • 20 gram edelgistvlokken
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 gram zout
  • Citroensap

Pistachepesto

  • 160 gram pistachenoten
  • 40 gram verse basilicum
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 6 tenen knoflook
  • 30 milliliter citroensap
  • 200 milliliter olijfolie

Veganistische ricotta

  • 50 milliliter haver kookroom
  • 15 milliliter citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram cashewnoten

Veganistische mozzarella

  • 160 milliliter erwtenmelk
  • 24 gram tapiocameel
  • 12 gram maïzena
  • 10 gram edelgistvlokken
  • 3 gram zout

Decoratie

  • 300 gram groene asperges
  • 2 citroenen

Bereidingswijze

De citroen op deze vegan pizza brengt een verfrissende smaak, terwijl de groene asperge een aardse ondertoon heeft. Ga aan de bak en proef het zelf! Vegan pizza met pistachepesto en ricotta van Shelby

Bakbenodigdheden

  • Grillpan
  • Keukenmachine
  • Garde
  • Kommen
  • Spatel
  • Pizzasteen

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.

Pizzadeeg

  • Doe de suiker, een lepel bloem en water in een kom.
  • Strooi de gist er overheen en meng dit voorzichtig. Laat dit mengsel staan, tot het bruist en naar gist ruikt.
  • Doe de bloem en zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet de natte ingrediënten in het kuiltje en meng goed door, tot er een deegbal ontstaat.
  • Leg het deeg op het werkblad en kneed dit, tot er een soepel en elastisch deeg ontstaat.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en laat het 1 uur rijzen.

Decoratie

  • Verwijder de uiteinde van de groene asperges.
  • Bak de asperges in een grillpan met een klein beetje olijfolie.
  • Strooi een beetje zout over de asperges.
  • Snijd de citroenen in dunne plakjes.
  • Les alles apart tot de opbouw van de pizza.

Veganistische Parmezaanse kaas

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg naar smaak zout en citroensap toe.

Pistachepesto

  • Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine.
  • Voeg de citroensap en de helft van de olijfolie toe.
  • Meng alles goed door elkaar, voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.

Veganistische ricotta

  • Doe alle droge ingrediënten, het citroensap en de helft van de haver kookroom in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.

Opbouw van de pizza

  • Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel.
  • Rol het deeg uit.
  • Snijd de vorm van de staat New York uit het deeg.
  • Verdeel een laagje pistachepesto over de pizzabodem.
  • Beleg de pizza met de veganistische ricotta, groene asperges, schijfjes citroen en veganistische mozzarella.
  • Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.
  • Decoreer de pizza met pistachepesto en veganistische Parmezaanse kaas.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.