De citroen op deze vegan pizza brengt een verfrissende smaak, terwijl de groene asperge een aardse ondertoon heeft. Ga aan de bak en proef het zelf!
Bakbenodigdheden
- Grillpan
- Keukenmachine
- Garde
- Kommen
- Spatel
- Pizzasteen
Voorbereiding voor de pizza
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
Pizzadeeg
- Doe de suiker, een lepel bloem en water in een kom.
- Strooi de gist er overheen en meng dit voorzichtig. Laat dit mengsel staan, tot het bruist en naar gist ruikt.
- Doe de bloem en zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet de natte ingrediënten in het kuiltje en meng goed door, tot er een deegbal ontstaat.
- Leg het deeg op het werkblad en kneed dit, tot er een soepel en elastisch deeg ontstaat.
- Leg het deeg in een ingevette kom en laat het 1 uur rijzen.
Decoratie
- Verwijder de uiteinde van de groene asperges.
- Bak de asperges in een grillpan met een klein beetje olijfolie.
- Strooi een beetje zout over de asperges.
- Snijd de citroenen in dunne plakjes.
- Les alles apart tot de opbouw van de pizza.
Veganistische Parmezaanse kaas
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg naar smaak zout en citroensap toe.
Pistachepesto
- Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine.
- Voeg de citroensap en de helft van de olijfolie toe.
- Meng alles goed door elkaar, voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.
Veganistische ricotta
- Doe alle droge ingrediënten, het citroensap en de helft van de haver kookroom in een kom en meng dit goed door.
- Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe.
Opbouw van de pizza
- Bestrooi het werkblad met een beetje griesmeel.
- Rol het deeg uit.
- Snijd de vorm van de staat New York uit het deeg.
- Verdeel een laagje pistachepesto over de pizzabodem.
- Beleg de pizza met de veganistische ricotta, groene asperges, schijfjes citroen en veganistische mozzarella.
- Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.
- Decoreer de pizza met pistachepesto en veganistische Parmezaanse kaas.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.