E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, lactose- gluten- en suikervrije havermout-lijnzaadcrackers

Deze gezonde, veganistische crackers zijn licht en gezond. Hoewel, dat ligt er natuurlijk aan wat je erop smeert...

Brood
Vegan
(134) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 150 milliliter water
  • 75 gram Havermout (glutenvrije)
  • 75 gram lijnzaad
  • flinke snuf zout
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Meng het lijnzaad en de havermout met het water en voeg een flinke snuf zout toe.
  • Breng op smaak met het paprikapoeder of andere specerijen. Laat dit circa 25 minuten staan.
  • Schep het havermout-lijnzaadmengsel op een vel bakpapier en druk het met de bolle kant van de lepel iets plat.
  • Leg hier een tweede vel bakpapier op en rol met een roller heel dun, tot circa 2 millimeter dikte, uit.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier.
  • Maak met het punt van een mes dunne lijnen over de lijnzaadplaat ter grootte van de gewenste vorm van de crackers, zodat het straks makkelijker in de gewenste vorm te breken is.
  • Bak de plaat circa 25 minuten in de oven.
  • Draai voorzichtig de crackers om en bak nog circa 10 minuten tot de andere kant ook mooi droog is.
  • Laat de plaat afkoelen, zodat de crackers nog krokanter worden.
  • Snijd de crackers op de lijnen die je maakte met je mes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.