Deze variant op de gewone brownie, met zoete aardappel, is een stuk gezonder. Hij is namelijk, glutenvrij en suikervrij! Het resultaat is verrassend smeuïg.
Bakbenodigdheden
- Bakvorm 20×20 cm
- Bakpapier
- Bakplaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze van de zoete aardappel brownies
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verspreid ze over een met bakplaat beklede bakplaat en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
- Ontpit de dadels.
- Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer de aardappel, dadels en havermout.
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en pureer nogmaals tot het een smeuïge massa wordt.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak circa 30 minuten.
- Laat afkoelen.
- Bestrooi met kokosrasp.
Nog niet uitgebakken?
Maak deze brownies met roomkaas en framboos!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.