E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, gluten- & suikervrije ontbijtkoek

Deze vegan ontbijtkoek maak je met dadels en bananen. Smeuïg en zoet: heerlijk als ontbijt of tussendoortje.

Cake
Vegan
(149) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 5 medjoul-dadels
  • 3 bananen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gram boekweitmeel
  • 75 amandelmeel
  • 3 el koekkruiden
  • 1.5 el kaneel
  • 200 milliliter water

Bereidingswijze

Een stukje ontbijtkoek gaat er altijd wel in! Dit fijne tussendoortje is niet alleen lekker, maar ook nog eens volledig vegan én voedzaam door de bananen en dadels.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bakbenodigheden

  • Cakevorm
  • Bakpapier

Bereidingswijze van de ontbijtkoek

  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Ontpit de dadels.
  • Pureer alle ingrediënten met de blender tot een smeuïge massa.
  • Schenk de massa in de cakevorm en bak in circa 40 minuten gaar.
  • Laat de ontbijtkoek afkoelen.

Meer vegan recepten?

Kijk dan eens hier!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.