De pepers in deze vegan cassata zijn vrij pittig. Gelukkig wordt dat goed gecompenseerd doordat de rest van de taart vrij zoet is. Maar alsnog is het wel een taart met een kick! Dus voor wie van een beetje pittig houdt…
Wil je meer weten over de cassata?
Bakbenodigdheden
- Staafmixer
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Mengkom
- Zeef
- Spatel
- Tandenstoker
- Taartring
- Spuitzak
- Spuitmond
- Spiesjes
Voorbereiding voor de cassata
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Snijd de chilipepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Doe ze in een pan met water en suiker en kook ze gedurende 60 minuten.
Biscuit
- Voeg azijn toe aan de sojamelk en zet opzij.
- Doe de bloem, baksoda, zout en suiker in een mengkom en meng op lage stand in de staande mixer om door elkaar te zeven.
- Roer de olie en perziksap door de sojamelk en meng het langzaam door de droge ingrediënten.
- Zet de mixer op een lage stand en stop met mixen zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Giet het beslag in een dunne laag op de bakplaten bekleed met bakpapier.
- Bak de biscuit in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Abrikozen vulling
- Snijd de abrikozen in stukjes.
- Maak de ricotta door de cashewnoten door de keukenmachine tot meel te malen en te mengen met de citroensap en de haver kookroom.
- Meng ricotta, suiker, chocolade, abrikozen, vanille en kaneel door elkaar.
- Zet in de koelkast om op te laten stijven.
Icing
- Maak de icing door het poedersuiker met de perziksap te combineren en giet het op de taart.
Decoratie + royal icing
- Wikkel de chilipepers in spiralen om de spiesjes. Leg de spiralen op een bakplaat en bak op 200 graden voor 5 tot 10 minuten.
- Maak de royal icing door alle ingrediënten te mixen. Maak een klein spuitzakje van bakpapier en doe de royal icing hierin.
- Snijd de abrikozen in lange driehoeken.
- Strijk het glazuur op de marsepein.
Opbouw van de vegan cassata
- Combineer de marsepein met het bietenpoeder tot het mooi roze kleurt.
- Rol de marsepein uit tot een lange rechthoek, lang genoeg om de cakes te bekleden.
- Plaats de marsepein rond de randen van een taartring.
- Plaats een afgekoelde cake op de bodem en giet hier wat perziksap overheen.
- Bestrijk de cake met ricotta vulling en strijk deze naar de zijkanten voor volledige dekking.
- Plaats de tweede cake erop en bestrijk met perziksap.
- Zet de taart in de koelkast om op te laten stijven.
- Decoreer de taart door een patroon op de bovenkant te spuiten met royal icing. Leg de driehoekige abrikozen en spiraalvormige chilipepers in een mooie formatie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.